Cadde Mahkum dizisi Fırat Bulut kimdir, hikayesi nedir? Onur Tuna boyu ve yaşı kaç, nereli?

Mahkum dizisi Fırat Bulut kimdir, hikayesi nedir? Onur Tuna boyu ve yaşı kaç, nereli?

19.12.2021 - 18:12 | Son Güncellenme:

Onur Tuna dizileri neler? Mucize Doktor dizisiyle ilgi gören oyuncu Onur Tuna, Mahkum dizisinde Fırat karakterine hayat veriyor. Oyuncu, Çanakkale'de doğdu ve eğitimini de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. Voleybol, masa tenisi ve futbol oynayan Onur Tuna sevgilisi kim?

Mahkum dizisi Fırat Bulut kimdir, hikayesi nedir Onur Tuna boyu ve yaşı kaç, nereli

Yasak Elma ve Mucize Doktor dizileri ile son dönemin parlayan yıldızı Onur Tuna, Müjdat Gezen Sanat Okulu'nda eğiti aldı., fotomodellik yaptı. İstanbul'a gelerek adından söz ettiren filmlerde boy gösterdi. Oyuncu aynı zamanda gitar, piyano çalıyor ve besteler yapıyor. İşte, Onur Tuna dizileri, hayatı...

Haberin Devamı

ONUR TUNA KİMDİR?

Tuna, 1985'te Çanakkale'de dünyaya geldi. Liseyi Bursa'da okudu. Robert Bosch'ta basketbol başta olmak üzere voleybol, masa tenisi ve futbol oynadı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesinde lisansını tamamladı ve ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda bir yıl Sanat Müziği Ses Eğitimine devam etti. Tiyatro sahnesine ilk kez, altı yaşında İbiş'i oynayarak çıkan ve üniversite yıllarında tiyatro oyunlarında yer almaya devam eden oyuncu, İzmir'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitimi aldı ve dört yıl fotomodellik yaptı. İstanbul'a geldiğinde ise Ayla Algan ile Craft Tiyatro gibi özel tiyatrolarda eğitime devam etti. Filinta ve Bi Küçük Eylül Meselesi adlı yapımlarla adını duyuran Tuna'nın ailesi anne tarafından aslen Selanik göçmeni, baba tarafından ise Çanakkaleli olup babasıyla abisi matematik öğretmenidir.

Haberin Devamı

14 yaşından itibaren müzikle de ilgilenen Onur Tuna, nota ve ses eğitimi aldı. Gitar ve piyano çalıp besteler yapıyor ve kendine ait müzik stüdyosu bulunuyor. Sözü ve bestesi kendisine ait 4 şarkıdan oluşan ilk EP albümü Uzay Misali 22 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı. İlk albümünde yer alan "Korkmadım" ve "Ben Özlerim" şarkıları, Yasak Elma dizisinde de yayınlandı. 2011'de Hayat Devam Ediyor dizisiyle oyunculuk hayatına adım atan oyuncu, Cesur Yürek dizisi, Ağır Romantik filmi, Yadel Uzun'un sanatsal kısa filmi "Kir" ve Yasak Elma da Alihan karakteri, 2019'dan 2021'e kadarda Mucize Doktor dizisinde Ferman Eryiğit karakteriyle yer aldı. Oyuncu 1,95 boyundadır.