Cadde Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

19.03.2013 - 18:57 | Son Güncellenme:

Ne giyilir? Ne yenir, içilir? Kaç paraya çıkılır? Beni içeri alırlar mı? Kıyafetim uygun mu? Hesap fazla gelir mi? Kendi kendinize sorduğunuz, içerideki kadınların şıklık yarışı içinde olduğu lüks mekânları Boxer listeledi. İstanbul’un en gözde lokantalarında neyi, ne kadara yersiniz, karizmayı çizdirmeden hesabı ödeyip nasıl çıkarsınız?

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

360 istanbul

Haberin Devamı

İstanbul’u 360 derecelik bir manzarayla ayaklarınızın altına seren mekân, Beyoğlu’nun en görkemli dönemine tanıklık eden Mısır Apartmanı’nın terasında yer alıyor. Eşsiz manzaraya dünya mutfağından seçilmiş tabaklar eşlik ediyor. Mekânın en büyük özelliği, şık ve güzel bir yemeği, belirli bir saatten sonra kulüp ortamıyla bir arada sunuyor olması. Mekânda hafta sonları canlı şov da var.

Ne yenir?
Kuzu kafes konfit, çikolata orgazm

Ne kadar?
Adam başı 125 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Giriş kuralları

Rezervasyon şart. Sade şık kıyafetler tercih edilmeli. İdeal saatler; akşam yemek saati ve ardından kulüp saati.

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Lucca

Lucca sade ama şık, saatlerce yiyip içebileceğiniz, evinizdeymiş gibi rahatça sosyalleşebileceğiniz, aynı zamanda güzel ve ünlü insanları görebileceğiniz bir yer. Lucca, yemeklerine ve ikramlarına özen göstermesiyle de rakiplerinden ayrılıyor. Çalan müzikler genelde nu-jazz, nu-soul ve lounge tarzı.

Ne yenir?
Taze enginar ezmesi, mini burger, karides roll ve ördek roll, foie gras crostini. Ana yemeklerden limonlu levrek, ördekli pappardelle, karamelize soğan soslu ızgara bonfile.

Ne kadar?
Adam başı 60-100 TL arası.

Giriş kuralları

Belirli bir kıyafet standartı yok ama gelenler ‘casual chic’ ağırlıklı giyiniyor. Rezervasyon yapıldığı takdirde masa sorunu yaşanmıyor.

Haberin Devamı

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

11 Leblon

Bu mekânla çoğumuz ‘Issız Adam’ filmi sayesinde tanıştık. Gerçek hayatta da filmdeki başarısını tekrar etti. Aradan geçen zamana rağmen mutfağı ve ortamıyla İstanbul yeme-içme dünyasının en rağbet gören duraklarından olmaya devam ediyor. 11 Leblon’da sadece keyifli bir yemekle yetinmek zorunda değilsiniz. Cuma ve cumartesi günleri mekân,
80-90’lı yıllardan kalan parçalar eşliğinde eğlenceli bir kulübe dönüşüyor.

Ne yenir?
Safranlı levrek ve merquez sosis.

Ne kadar?

Adam başı ortalama 60-80 TL arası.

Giriş kuralları

Cuma ve cumartesi için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü neredeyse hafta başından yer kalmamış oluyor.

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Nusr-et

Yeme-içme dünyasının et konusundaki yıldızı Nusret, kısa zamanda Etiler’in en gözde mekânlarından oldu. Restoranda klasik mönü yok. Mekân şefi Nusret, yemek seçimlerinde müşterilere yardımcı oluyor. Zaten herkes onun önerdiğini tercih ediyor. Zira en kaliteli etler, en uygun pişirme yöntemleriyle hazırlanıyor.

Ne yenir?
Lokumla başladıktan sonra dana carpaccio, füme ribeye, flenk, şaşlık, tereyağında Nusret spesiyal veya kaşarlı köfte.

Ne kadar?

70-150 TL kadar geniş bir aralık veriyoruz, bu sizin ete doyma kapasitenizle de alakalı.

Haberin Devamı

Giriş kuralları
Misafirler buradan dansa gidecekmiş gibi şık giyinir, bizden uyarması. Rezervasyon yaptırın. Rahat zamanda gittiğiniz takdirde yer bulmakta sorun yaşamazsınız fakat ayakta sıra beklemeniz de olası.

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Kaşıbeyaz

Kaşıbeyaz şık bir binada, şahane deniz manzarasıyla hizmet veren en iyi kebapçılardan biri. Antep mutfağını, en modern ortamda sunuyor. Mutfaktaki malzemeler Antep’ten geliyor. Etlerin kalitesi ve pişirilmesi otantik. Lezzet, servis ve ambiyans olarak hayal kırıklığına uğratmayan bir mekân.

Ne yenir?
Fıstıklı kebap, Antep kebabı, kuzu şiş, mevsimlik takip edilen keme, yeni dünya ve sarımsak kebapları. Baklava yemeden masadan kalkmayın.

Ne kadar?
Adam başı ortalama 80-110 TL. İçki içilirse fiyat yükseliyor.

Giriş kuralları

Hafta sonu rezervasyon şart.

Haberin Devamı

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Ulus 29

Şef Mert Şeran yönetimindeki Ulus 29 mutfağında, Türk ve dünya lezzetleri sunuluyor. Yemekler kadar, servis, kav ve ambiyans konusunda da başarılılar. Özel bir günde, şık bir mekânda, kalitesini riske atmak istemediğiniz, dört dörtlük bir yemek ve keyifli bir gece peşindeyseniz tercihiniz Ulus 29’dan yana olmalı. Geceye devam etmek isterseniz, kulüp bölümü şehrin en rafine eğlencelerinden birini sunuyor.

Ne yenir?

Mönüsünde 3 ana bölüm var. İlk bölümde, farklı pişirme teknikleri ve sunumları kapsayan yemekler yer alıyor. İkinci kısımda; 29 klasikleri haline gelmiş ızgara ve taş fırından Türk mutfağı lezzetleri bulunuyor.
Üçüncü bölümdeyse suşiler var.

Ne kadar?
Ulus 29, 15 ülkeden seçilen 4 binin üzerinde şarapla Türkiye’nin en zengin kavına sahip. Bu nedenle fiyat konusu ne yemek istediğiniz ve içecek olarak ne tercih ettiğinize bağlı olduğundan ortalama olsa bile fiyat vermek zor.

Giriş kuralları

Rezervasyon şart. Kıyafet uygulaması yok ama müşterileri her zaman giyimine özeniyor.

Haberin Devamı

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

Mabeyin

Travel&Leisure dergisi tarafından Avrupa’nın en iyi üç restoranından biri olarak gösterilen mekân, ağrılıklı olarak Antep mutfağı üzerine. Diğer Antep restoranlarında bulamayacağınız lezzetler de, Mabeyin’de önceden haber verilmesi kaydıyla hazırlanıyor. İyi yemekler, şahane ortam, restoran sahiplerinin misafirperverliğiyle birleşince Mabeyin’e gitmek şart oluyor.

Ne yenir?
Beyran çorbası, yuvalama, fındık lahmacun, içli köfte, katmer ve salata; patlıcan kebabı, ciğer kebap veya
Adana kebap. Antep’ten günlük gelen baklavaya yer açmanızı da tavsiye
ederiz.

Ne kadar?
Adam başı ortalama 45-70 TL.

Giriş kuralları

Ortama uygun olmak için ‘smart casual’ giyinmenizi tavsiye ederiz. Rezervasyon gerekli. Restoran genelde 13.00’de ve 19.00’da kalabalık oluyor.

Lüks mekânlarda hayatta kalma kılavuzu

La Boom

Mekânın lounge kısmı Marc Jacobs’un Paris’te ses getiren sergisinden ilham alınarak düzenlendi. La Boom’da dünya mutfağından farklı lezzetleri bir arada bulabilirsiniz.

Ne yenir?
İstiridye kabuğunda yengeç, gravyerli sıcak peynir topları, kıtır mantı, karides ve avokadolu bruschetta. İncikli papardelle ve rigatoni pitti’nin tadına bakmalısınız. Ana yemek olaraksa black cod (Japon usulü pişiriliş levrek) özellikle öneriliyor.

Ne kadar?
Yemekli ve şaraplı bir gece için kişi başı ortalama 120 TL.

Giriş kuralları

Günün her saati ideal, çünkü her saati çok farklı ve keyifli. Özel durumlar hariç rezervasyonla çalışmıyorlar. Gelen hiçbir müşteriyi geri çevirmiyorlar. Masaların yoğun olduğu saatlerde gelenleri, ortak alan lounge kısmında ağırlıyorlar. Kısacası her müşterileriyle ilgilenip mutlu edecek bir çözümleri var. Kıyafet kuralı yok.