Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

Karışık çaldı

Haberin Devamı

Yaşar İpek, Bodrum Varyete’de sahne aldı. Slow ve arabesk şarkılarla unutulmaz bir akşam yaşatan sanatçı, “Biraz Yaşar İpek, biraz da piyasadan çalacağız” dedi. İpek, alkışlarla performansını noktaladı. 

Kısa Kısa Cadde

Babası yapımcı çıktı

Çalışmalarını Türkiye’de sürdüren Kosovalı şarkıcı Morena Taruku’nun babasının Kosova’da yapımcı ve yönetmen olduğu ortaya çıktı. Türk-Kosova ortak yapımı sinema filmini hayata geçirmek için İstanbul’a gelen Selami Taruku kızı Morena ile Nişantaşı’nı gezdi.

Kısa Kısa Cadde

Bodrum’u sallayacak

Fransız rap sanatçısı Maitre Gims, 24 Ağustos’ta Bodrum Gümbet’te B1 Clup’ta sezonun en iddialı konserini verecek. Sanatçı, rezervasyonları günler öncesinden tükenen etkinlikte performansı ile Bodrum’u sallayacak.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Şarkı sonrası Bodrum

Yasemin Yürük, önceki gün Bodrum Gündoğan’daki Casa Costa Hotel’de objektiflere takıldı. Hepsi Grubu dağıldıktan sonra ortalardan görünmeyen ve geçtiğimiz günlerde ‘Düştüm Gülüşüne’ eseriyle müziğe dönen şarkıcı, deniz keyfi yaptı. Yürük, fit vücuduyla dikkat
çekti.

Kısa Kısa Cadde

Çıplak tanıtım

Georgia Fowler, bir markanın çizmelerinin tanıtımı için kamera karşısına geçti. Çıplak pozlar veren Yeni Zelandalı modelin fotoğraflarını Daniella Midenge çekti. Katalog karelerini sosyal medyadan yayınlayan Fowler, kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Kısa Kısa Cadde

Single müjdesi

Ayta Sözeri, Bodrum Türkbükü’ndeki Üzüm Kızı’nda sahne aldı. Sevenlerinin karşısına çiçek desenli bir elbiseyle çıkan şarkıcı, “Çok seveceğiniz bir single çıkaracağım” dedi.

Kısa Kısa Cadde

Gençlerle oynadı

Tamer Karadağlı, bir yıllık anlaşma yaptığı Boyut Çelik Kapı için kamera karşısına geçti. Oyuncuya, Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması’nda Kral ve Kraliçe seçilen Tutku Topaç ile Ferdi Sattı eşlik etti. Karadağlı, “Onları tesadüfen ve laf olsun diye seçmedik” dedi.

Kısa Kısa Cadde

Önce damar sonra oyun

Deha Bilimlier, Bodrum Yalıkavak’taki Miya Beach’teydi. Sahnesinin açılışını ‘Tanrım’la yapan şarkıcı, daha sonra Ahmet Kaya’nın sevilen eserlerini seslendirdi. Ankara havalarıyla eğlencenin ritmini yükselterek müzikseverlerin çoşkusunu ikiye katlayan Bilimlier, programını ‘Hançer’le noktaladı.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Festivalde buluştular

Teoman, Göksel, Yüksek Sadakat ve Batu Akdeniz, Bayhan Müzik organizasyonuyla Live From Kadıköy Fest’te sahne aldı. Müzisyenler, birbirinden hit şarkıları seslendirdi.

Kısa Kısa Cadde

SEZARYENLERDE İSTMOSEL RİSK!

 Sezaryen doğumlardan sonra kesi yerinin iyileşmemesi üzerine meydana gelen keseleşmeler, ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Ülkemizde ve dünyada yaklaşık her beş kadından biri sezaryen ile doğum yapıyor. Bu doğum şeklinin faydalarının yanında çeşitli komplikasyonları da olabiliyor. Bunlardan biri de sezaryen skar hastalığı olarak tanımlanan istmoseldir. Doç. Dr. Arzu Yurci, konu hakkında bilgi verdi: “Sezaryenden sonra kesi yerinin iyileşememesiyle, rahmin ön kas dokusunda oluşan keseleşmeye istmosel adı verilir. Keseleşen bölgede zamanla adet kanı ve rahim içindeki sıvı birikebilir. Adet kanamalarında gecikme, kasık ağrısı, vajinal akıntı, ağrılı adet görme, cinsel ilişki sırasında aşırı ağrıya, kısırlığa ve düşüğe yol açar. Transvajinal ultrason, histerosalpengografi, histeroskopi ya da MR gibi görüntüleme yöntemleriyle teşhis edilir. Kesin tedavisi cerrahi olarak o bölgenin çıkartılmasıdır. Bu operasyon histeroskopik veya laparoskopik olarak gerçekleşir.”

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Saf su değil; sağlıklı su tüketilmeli

Günlük düzenli ve yeterli su, sağlık açısından son derece önemli... Arıtma işlemiyle saflaştırılan içme sularının tercih edilmesinin, faydadan çok zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji uzmanı Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle, bilinçli su tüketiminin önemini anlattı: “Farklı yöntemlerle arıtılarak kullanılan suların tüketilmesi, mineral eksikliği başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı su doğal, temiz, sağlık otoritelerince denetlenen ve mineralleri uzaklaştırılmadan tüketime sunulan olmalıdır. Saf su, içme suyu olarak uygun değildir. Doğada hiçbir canlı saf su tüketmez.”

Üzümün faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmezi üzüm bol miktarda enerji ve lif içerir, protein açısından zengindir. Üzümün antioksidan özelliği, E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Üzüm beyin sağlığından, sindirim sistemine, cilt sağlığından kansere kadar birçok alanda faydalıdır:

Haberin Devamı

Kuvvetli bir antioksidandır,

Migrene iyi gelir,

Hazımsızlığı giderir,

Kolon ve meme kanserine karşı koruyucudur,

Göz sağlığını ve görme yeteneğini korumaya yardımcıdır,

Kolesterolu dengeler,

Böbrek bozukluklarını onarmaya yardımcıdır,

Astıma karşı faydalıdır,

Mikropları öldürür,

Kabızlığı giderir,

Cilt sağlığı için faydalıdır,

Cildi yumuşatır ve gençleştirmesine yardımcı olur,

Sağlıklı saç için gerekli olan vitamin ve mineralleri içermektedir.

Dikkat!

İçeriğindeki yüksek orandaki şeker nedeniyle kalori değeri fazladır. 100 gram ağırlığındaki bir üzüm 71 kaloridir. Şeker ve karaciğer yağlanması olan hastalar üzüm tüketimi konusunda ölçülü olmalıdır.

Kısa Kısa Cadde

Migrende yeni tedavi: AŞI

Günlük yaşamı etkileyen migren, sık görülen baş ağrısı nedenlerinden biri. Kadınların erkeklerden üç kat daha fazla yaşadığı migrende genetik yatkınlık da önemli bir rol oynuyor. Uzman Doktor Nuran Burcu Arkalı, düzenli beslenmenin ve egzersizin migrene iyi geldiğini söyledi: “Alkolden uzak durma ve kafeini sınırlama da migrenin tetiklenmesini engelleyen faktörler arasında. En yeni tedavi migren aşısı olarak da bilinen enjeksiyon uygulamasıdır. Aylık uygulanır ve migren ataklarına çözüm oluşturulabiliyor.”