Cadde Kırmızı Oda Zekiye Keklik kimdir, kaç yaşında? Ayta Sözeri kimdir?

Kırmızı Oda Zekiye Keklik kimdir, kaç yaşında? Ayta Sözeri kimdir?

03.12.2021 - 22:06 | Son Güncellenme:

Kırmızı Oda yeni bölümleri ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan dizide Zekiye karakterine Ayta Sözeri hayat veriyor. Zekiye Keklik karakterini canlandıran Sözeri'nin yaşamı merak konusu. Peki Ayta Sözeri kimdir?

Kırmızı Oda Zekiye Keklik kimdir, kaç yaşında Ayta Sözeri kimdir

Kırmızı Oda, bu akşam yeni bölümü ile ekranlara geliyor. Cuma günü izleyicilerle buluşan dizide birçok hikaye yer alıyor. Ayta Sözeri, Kırmızı Oda dizisinde Zekiye yani Keklik karakterine hayat veriyor. Peki Ayta Sözeri kimdir?

Haberin Devamı

AYTA SÖZERİ KİMDİR?

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976'da Batı Almanya'da doğdu. 1982'de ailesiyle İzmir'e yerleşti. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaparak hayatını kazanmaya başladı.

Ayta Sözeri "Benimle Söyle" yarışma programında jüri görevi yaptı.

Ayta Sözeri, 2019 yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği ilk konserinde Belkıs Özener'i sahnesinde ağırladı. Verdiği konserler büyük ilgi gören Ayta Sözeri, 2020 yılında Bodrum Antik Tiyatrosu'nda verdiği konserde bu kez efsane sanatçı Gülden Karaböcek'i sahnesinde konuk etti.