Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eylül ayının ilk günleriyle birlikte yavaş yavaş kış sezonunu karşılıyoruz. Mini eteklerin abiye elbise, üstten dört düğmenin açık olduğu gömleklerin yerini takım elbiselerin alacağı ay, bizleri bekliyor. Moda da tahmini hal değişiminin böyle olacağını söylerken, gelin hep birlikte İstanbul’da kış aylarının favori olacak mekan ve semtlerini birlikte inceleyelim.

Deniz ürünleri ve sıcaklık

Yeme - içme ve eğlence sektörünün önemli işletmecilerinden biri olan Gül Etker’in projesi ‘Kiss The Frog’ kış için en hit mekanlar listesinde zirveyi zorlayacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Rumeli Hisarı İskelesi’nin tam karşısında yer alan mekan, deniz ürünü lezzetleriyle dikkat çekerken, işletmede görev yapan herkes, bilgi ve kibarlığıyla sizleri Avrupa’nın sayılı restoranlarındaymışsınız gibi hissettiriyor.

Lezzet olarak pizza ve makarnalarıyla da kaliteyi tutturan restoran, şimdiden 150 kişilik olan kapasitesini her gün tamamıyla doldurmaya başladı.

Gizli kalitesiyle ön planda

Zorlu Center’da ‘Fauchon Paris’ markasıyla Fransız lezzetlerini İstanbul’a taşıyan Alp Franco, diğer markası Le Baron’da güncellemeye gitti. Bir saat galerisi içerisinden girerek eğlenceye başladığınız Le Baron, Zuma’da yaptığı kaliteli Uzak Doğu tatlarıyla ünlenen şef Batuhan Bazlamaçcı’yı transfer etti. Le Baron, önümüzdeki kış sezonunda da gözlerden uzak olması ve Uzak Doğu lezzetlerindeki başarılarıyla ön plana çıkacak gibi duruyor.

Büyümeye devam ediyor

Son günlerde Barcelona’daki performansıyla dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğunu kanıtlayan Arda Turan, Türkiye’deki yeme - içme sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Turan’ın ortak olduğu ‘Arşiv’ adlı esnaf lokantası, Şişli’deki yerinden sonra ikinci durağını Ümraniye’de açacak. Son hazırlıkların yapıldığı mekan kış sezonunun en iddialı esnaf lokantası olacağının sinyalini veriyor.

Harbiye’deki rüzgar devam edecek

Geçtiğimiz kış sezonuna damga vuran Harbiye Klein, 23 Eylül’de kapılarını eğlence severlere açacak.

Mekan içerisinde herhangi bir güncellemeye gitmeyen yetkililerin açılış partisi için son yılların gözde DJ’i The Magician’la anlaştığı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Şefler yarışıyor

Türkiye’nin yeni eğlence kanalı Lifetime, Yağız İzgül ve Melda Tuna’nın sunumuyla başarılı bir programa imza attı. Bugüne kadar Mehmet Yaşin, Işıl Yücesoy gibi ünlü lezzet uzmanlarının tadım şefi olarak katıldığı ‘Büyümüş De Şef Olmuş’ adlı programın bir bölümünde bende yerimi aldım.

Hafta içi her gün yayınlanan programda ünlü şeflerle minik şefler lezzet yarışına giriyor. İşin finalin de ise konuk olan tadım şefi, lezzetler kimin yaptığını bilmeden, sadece tadım yaparak kendi favorisini seçiyor.

Peki ben kimi seçtim? Detaylar yayınlanacak bölümde gizli.