Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eğlencesi bol, keyifli bir yaz sezonu bizleri bekliyor.
Bu haftaki yazımızda, tatil için vakti olmayan ya da izin günlerini İstanbul’da geçirmeyi planlayanları şehir turuna çıkarmak için kolları sıvadık.
Kemerlerinizi bağlayın, çünkü sıkı bir ‘yaz programı’ ile karşınızdayız.

TAKSİM IN NİŞANTAŞI OUT
Kalbimizde derin yaralar bırakan terör olayları sonrası toparlanan Taksim civarı (Asmalımescit - Karaköy - Şişhane - Galata), yazın en hit eğlence bölgesi olacak.
Öyle ki, yaklaşık bir yıldır kapalı olan Asmalımescit’teki ‘NuPera & NuTeras’ mayıs ortası tekrar açılıyor. Şehrin en güzel manzarasına karşı eğlenceyi, bu mekanda görmeniz yapılması gerekenler listenizde kesinlikle olmalı.
Karaköy’ün ve şehrin iddialı yeri Mitte, yaz bahçesiyle bölgeyi domine edecek gibi duruyor. Hemen yan sokağında bulunan Verde de canlı müzik farkıyla bir diğer iddialı mekan olarak göze çarpıyor.
Nişantaşı’ysa yaz sezonunda şimdiden havlu attı. Cento Per Cento içerisindeki ‘Abdi’ sessiz sedasız kapanırken, bölgeyi ayakta tutacak üç mekan Grey, Wanda İstanbul ve Nopa olacak gibi duruyor.
Ancak saydığım bu mekanların yaz sezonu için Çeşme ve Bodrum yatırımları olacağını düşünürsek, Nişantaşı gecelerinin sessizliğe bürüne-ceğinin altını çizmekte fayda var.

Haberin Devamı

SAHİLDE DURUM ‘EL CLASICO’
Hızlı bir geçişle sahil bölgesini detaylandıralım. Yaz aylarının İstanbul’da sahil bölgesindeki en hit iki mekanı, Reina ve Ulus 29 olacak. Nereden mi biliyorum? Çünkü İspanyolların ‘El Clasico’su kadar büyük bir rekabet var iki mekan arasında.
Kalitelerini yemeklerinde, müziklerinde ve seçtikleri müşterilerinde gösteren dünyaca ünlü iki markamız Reina ve Ulus 29, şehrin ‘elit’ kesiminin tercihi olacaktır.

GÜNDÜZ PARTİLERİ SES GETİRECEK

YAZ SEZONU BAŞLIYOR

Şehre ‘gündüz partisi’ denilen kavramı getiren Nişantaşı Nopa, bu sene yalnız değil.
Gece hayatının tecrübeli işletmecisi Deniz Zengin’i transfer eden Voque Restorant & Bar ile Ayşe Kucuroğlu’nun sahibi olduğu ve Sabri Apatarkan’ın işletmesini yürüttüğü Bebek Happly Ever After, gündüz partileri düzenlemek için kolları sıvadı. Bu iki mekan ölü bir yaz sezonu geçirecek Nişantaşı’ndaki rakiplerine göre konum ve manzara avantajına sahip.

Haberin Devamı

Geçen hafta kaleme adlığım yazımda, ünlü prodüktör Lale Melek Atman’ın ismi yanlışlıkla Leyla Atman olarak yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.