Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eş, dost, arkadaş, mahalle bakkalı ve hatta taksici amcaya kadar herkesin dilinde ‘organik’ kelimesi pelesenk olmuş durumda. İlk olarak ‘organik sebze’ olarak hayatımıza giren bu kelime, daha sonra sahte takipçi listelerine sahip sosyal medya kullanıcılarında ‘organik takipçi’ terimiyle popülerliği tavan yaptı. Tabii bu dönemde tekrar zirveye çıkmış ‘organik’ kelimesini ben de ‘gece hayatının organik müşterilerine sahip yerleri’ listesiyle kaleme almazsam olmazdı.

Nüfusu 15 milyona yaklaşmış bir şehirde, statü gereği cuma ve cumartesi günleri popüler eğlence semtlerinde açılan her dükkanın dolması kaçınılmaz oluyor. Ancak ‘organik müşteri’ye sahip olan mekanlar, (yani şık giyinen kaliteli müşterisi olan, müdavim denilen kitlesi olan, para karşılığı eğlenmesi için getirilen güzel kızları olmayan, yabancı turistlerin kapısında beklediği yerlerden bahsediyorum) haftanın diğer günleri de dolarak kalitelerini ortaya koyuyorlar. İşte o liste:

- Ortaköy’deki yerini taşıyacağını ilk kez Milliyet’in Cadde ekindeki bu köşeden okuduğunuz Zuma’nın İstinye Park’taki yeni yerindeki başarısı, tamamen ‘organik müşteri’ kitlesine sahip olmasına bağlı. Doğuş Grubu’nun yeme - içme yetkililerini cemiyet hayatının önemli isimlerini bir araya getirdikleri için kutlamak gerek.

- Karaköy’e açıldığı günden bugüne semte level atlatan Mitte’nin başarısı, işletmeci Turgay’ın İstanbul gece hayatındaki ‘organik müşteri’lerle iyi ilişkilerinden
kaynaklanıyor. Özellikle nisan sonu yan sokağını bahçe konseptine dönüştürecek Mitte, bu yaz sezonu partileriyle ses getirecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

‘ORGANİK’ MEKANLAR
- Çeşme Alaçatı’nın son iki sezonuna ‘Alarga’ markasıyla damga vuran Erhan Seven, ‘Wanda İstanbul’ markasıyla bu sezon Atiye Sokak’ın algısını değiştirdi. Kalburüstü eğlence severlerin toplandığı mekan sayesinde, Nişantaşı Atiye Sokak’ın ‘eğlence havası’ üst düzeye çıktı.

- Kulaktan kulağa yayılan ve son dönemin en iyi markalaşma başarısına sahip Klein, ‘organik müşteri’ tabirine en net uyan mekan olarak dikkat çekiyor. Özellikle yabancı turistlerin dakikalarca kapısında sıra olduğu mekanda, aynı anda bin kişinin eğlenebilmesi Klein’ı cazip kılan başka bir yön.

KEBAPÇI İÇERİSİNDE PİZZA SALONU

Haberin Devamı

Ünlü isimlerin kebapçısı olarak bilinen Tahtasaray, kabuk değiştirmeye başladı. Geçtiğimiz ay tadilatları tamamlanan mekanın içerisinde artık ‘Pizza Raffaele’ adında İtalyan mutfağının kaliteli lezzetlerini bulacağınız bir restoran var. Bu mekanın ilginç bir ayrıntısı da Galatasaray Lisesi mezunu olan sahibi M. Tunca Tüzün’ün restoran menüsü yanında kaleme aldığı arkeoloji kitabı. Hem karnınız hem de kültür aşkınız bu mekanda ‘kalite’ ile doyabilir.