Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Müjde! Janti erkeklerin, zarif kadınların İstanbul gecelerinde görünmeleri an itibariyle başlamıştır. Mayıs sıcaklarıyla birlikte değişen ruh ve kafa yapısının yanı sıra, eğlence dünyası da yavaş yavaş sahil kesimlerine kaymaya başladı. Ben de siz değerli okurlarımıza, şehre gelecek yepyeni yatırımları müjdelemek için kolları sıvadım.

‘İngiliz Kuş’ Arnavutköy’e kanatlandı

Geçtiğimiz hafta cumartesi, her metre karesine dört insan düşen Arnavutköy’deydim. Böyle bir kalabalık, böyle bir araç trafiğini uzun süredir görmedim desem yeridir. Özellikle yaz sıcaklarının geldiği bugünlerde adeta insanlar mekanlarda birbirlerini
ezecek şekilde eğlenmek için bu bölgeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Any ile başlayan ‘kokteyl bar’ konsepti, değişik tonlarda evrim geçirerek La Capria Bosphorus Oteli’nin giriş katındaki Alexandra Cocktail Bar’da hayat buldu. Bu mekanın bölgedeki en popüler yerlerden biri olduğunu hep duyardım. Bizzat gittiğimde gördüğüm biri beni şoke etti. Daha önce Galata’daki Robin’s Kitchen’da tanıştığım şef Bilal Mert, mekanın danışmanı çıktı. Mert’in Fransız yemeklerindeki başarısını bilmeyen yoktur gece hayatında. Bir usta şefin ‘kokteyl bara’ danışmanlık yapmasını anlamsız bulabilirdim. Ama başarısı gerçekten takdir edilesi bir durum. Bu arada Galata’daki Robin’s kanatlanıp, Alexandra Cocktail’in üst katına konacak. Galata’daki yerini kapatan Bilal Mert, danışmanlık yaptığı mekanın üst katında yeteneklerini sunmaya devam edecek.

Meksika mutfağı İstanbul’a taşınıyor

Sıra geldi milyon dolarlık bir yatırımdan bahsetmeye. Fethiye Kabak Koyu’ndaki Lissiya Hotel ile bugüne kadar dünya jet sosyetesinden, Türkiye’nin en ünlü isimlerine kadar önemli kişileri ağırlayan Coşkun Yılmaz, yeme içme sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Almanya’da tanıştığı Joe Pena’s adlı Meksika mutfağı markasının haklarını satın alan Yılmaz; aynı anda Etiler, Bebek ve Nişantaşı bölgelerinde restoran açmak için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz hafta yatırımları hakkında sohbet ettiğim Coşkun Yılmaz, “Meksika mutfağı lezzetleri, eğlence kalitesini eğlence severlerle buluşturmak için gün sayıyoruz. Markadan iyi bir geri dönüş almak için yaklaşık bir yıldır fizibilite ve arge çalışması yaptık. 2016 yılı yaz sezonuna markamızı yetiştirmek hedefimiz” dedi. Yaklaşık beş milyon doların üstünde harcanması planlanan markanın lezzetlerini tatmak için gün sayıyorum diyebilirim.

Haberin Devamı

İki ayrı mekan iki tebrik

- Eğlence sektörüne ‘Gala Kaşıbeyaz’ markasıyla yatırım yapan Kaşıbeyaz Ailesi’ni gönülden tebrik etmek istiyorum. Çünkü yavaş yavaş Şişli’deki Günay Restoran’ın ‘yemekli konser’ konseptinin karşısında rakip olmaya başladılar. Özellikle geçtiğimiz haftaki Volkan Konak’ın Florya Kaşıbeyaz’daki sahnesi dolup taştı.

- 2009 yılında Ankara’da kurulan ve İstanbul Park Dedeman Otel altında da bulunan ‘Butcha Steakhouse’ markası Dubai’de yılın en iyi et restoranı seçildi. Bir Türk firmasını lezzet ve kalitesiyle bu ödüle kavuşmasından dolayı tebrik ediyorum.