Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2015’in son aylarında ses getirmeye başlayan Klein, İstanbul gece hayatını ele geçirdi. Konum olarak Harbiye’deki Askeri Müze’nin karşı sokağında, tenha bir köşede bulunan mekan, Avrupa’daki elektronik müzik akımının başarılı bir temsilcisi.

“Peki ben bu mekana nasıl girebilirim?” sorusu için size tüyolar verebilirim... Mekanın en büyük özelliği, kapıda bekleyen görevlilerin herkesi içeriye almaması. Yani “Ben şunun oğluyum”, “Barmen benim arkadaşım”, “Bir arkadaşım içeride” gibi klişe olmuş Türk algıları, kaba tabirle ‘burada sökmez’.

Haberin Devamı

Klein yetkililerinin eğlence için kendilerini tercih edenlerde aradıkları ilk kriter, şık giyinmeleri. Yani kadınlarda abiye elbise ve topuklu şartı aranırken, erkeklerde abartıya kaçmamış klasik giyim tercih edilen müşteri portföyü. Bazı özel gecelerde kriterler değişebiliyor tabii.

Mekanın ikinci şartı, kadın - erkek sayısı dengesi. Eskiden sinema salonu olarak faaliyet veren kulüpte aynı anda bin kişi rahat rahat eğlenebiliyor. Yaşanacak tatsız ‘taciz’ durumlarını engellemek için yetkililer kadın - erkek sayısına özen gösteriyor.

VIP içinde VIP var

Tarkan’ın 2014 yazında İskender Paydaş’la çıkardığı ‘Hop De’ şarkısının klibindeki ev ortamının benzeri olarak modifiye edilmiş mekanda, VIP bölümü de var. Hatta VIP içerisinde ekstra VIP bile mevcut. VIP bölümünde müzik sesi akustik olarak daha az duyuluyor. Mekan yetkilileri burada ağırladıkları müşterilerinin sosyalleşmesi amacıyla müzik sesini desibel olarak aşağılara çekmişler.

Eğer mekan kapısında uygun görülüp içeri girebilirseniz, 40 TL’lik giriş ücreti ödüyorsunuz. Bu ücrete ekstra içki dahil değil. Alkol fiyatları standart olarak diğer gece kulüpleriyle aynı. 10 TL’lik vestiyer ücreti ise çoğu gece kulübünden daha ucuz.

Mekan hakkında bir dipnot: Geçtiğimiz ay başında ünlü otomobil firması Nissan’ın sponsor olduğu Klein, 02.00 saatlerinde doluyor. Mekana erken giderseniz, sıkılmanız kaçınılmaz...

İTALYAN GECELERİ

Nişantaşı’nda yıllardır İtalyan lezzetleriyle müşterilerini ağırlayan Cento Per Cento, kabuk değiştirdi. Baştan aşağı dekor ve menü olarak değişen mekan, bünyesine Abdi adlı gece kulübünü de kattı. İstanbul gecelerinin yeme içme sektöründe usta işletmecilerinden Osman Baydar’ın müşterileriyle tek tek ilgilendiği Cento Per Cento, yenilenen menüsündeki ‘Çıtır Mantısı’ ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

GECELERDEN KISA KISA
4 Steakhouse lezzetlerinin başarılı temsilcisi Gürkan Şef, Ortadoğu’ya açılıyor. Dubaili yetkililerle anlaşan Gürkan Şef, yıl sonuna kadar Arap müşterilerine lezzetlerini sunacak.
4 Karaköy Mitte ile rüştünü ispat eden Turgay Yıldız, Nişantaşı’nda yeni bir mekan açma fikrinde. Sene sonuna kadar Mitte’de yankılanan eğlence sesleri, Nişantaşı’nda da duyulmaya başlarsa sorumlusu Yıldız ve ekibidir.