Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye’nin değişmez güzel tatil yörelerinden Bodrum her zaman kalitesi ve duruşu ile ayrı bir yere sahiptir. Yıllardır bu yarımadada yazlıkları olan köklü bir kitlesiyle her bir koyu ayrı bir dünyadır.
Turgutreis tarafına Doğuş Grubu, 12 yıl önce hem iyi bir marina kazandırdı, hem de nefis bir klasik müzik festivali!
Dört gün süresince önemli sanatçıları bir araya getiren 11’inci D - Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış konseri Rus Ateşi’ndeydim.
Biletlerin ilgiyle satın alınması, medeni insanların yaza uygun fazla çaba gerektirmemiş şık ve tiril kıyafetleriyle arz-ı endam etmeleri, nazik tavırları bana – zaten hep inandığım – iyi şeylerin de var olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olan bu hoş etkinliğin bu seneki açılışında İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 79 yaşına rağmen enerjisini kaybetmemiş, saçlarını boyatsa da hakkı olan, İsviçre doğumlu büyük yetenek Charles Dutoit şefliğinde, başarılı Rus piyanist Denis Matsuev’in hünerleriyle Rahmaninov ve Çaykovski’nin bestelerini çaldı. Çok beğendik.
Aynı orkestra ertesi akşam Sarah Chang’in kemanı eşliğinde çaldı.
Festivalin en çok ilgi çeken akşamı da; solist Buika’nın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde hüzünlü aşk şarkılarını buğulu sesiye söylemesiydi. Güleryüzünü eksik etmeyen Buika, konser bitiminde sahneden inmek istemedi ve “Gitmek istemiyorum” diyerek bir iki parça daha söyledi. Fakat, sahneden iner inmez kulise uğramadan arka kapıdan araca atlayıp gitmesi ve bekleyen hayranlarını şaşırtması da ayrı bir ironiydi.
Yazın tatilde böyle dolu dolu programlara katılmak da ayrı bir zevk; ruhunuzun beslenmesi için tavsiye ederim…

Haberin Devamı

Bodrum’da Klasik Müzik

Turgutreis’te Swissotel

Yunan Adaları’na giden feribotların kalktığı, mağaza ve restoranların bulunduğu D - Marin Turgutreis’e 1.5 kilometre mesafede, sahil kenarında bu yazın başında müthiş bir rezidans & otel açıldı; Çağdaş Holding, Swissotel ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan projeye ancak marinadaki konserlere gittiğimde uğrayabildim. Uğramakla da kalmadım; bir gece de konakladım.
Modern yalın mimarisi, plajı, servi- siyle Swissotel Resort Bodrum Beach benden iyi bir not aldı. Odalarının ferahlığı, malzemelerin kalitesi (Gaggenau, Siemens, Grohe, Duravit…) ve servisin iyiliği bu tarz çok fonksiyonlu yerler için önemlidir. Masaj meraklısı olduğum için SPA’yı da denemek istedim ama henüz açılmamış.
Yapımı iki yılda tamamlanan ve 75 milyon euro’ya mal olan denize sıfır bu mekan, lüks yaşamı sevenler için Bodrum’da bir alternatif daha oluşturuyor; benden söylemesi…

Haberin Devamı

İzmir’in ‘Diva’sı

İzmir’in cemiyet dergisi, adı gibi yaptıkları da ‘Diva’ olan derginin 12’nci yıl kutlaması geçen haftalarda benim de katıldığım bir davetli grubuyla Çeşme’de gerçekleşmişti. Kutlamalar bitti ama yankıları hâlâ sürüyor. Gerek çıkan haberlerden gerekse İzmirlilerden duyduklarımdan bu özverili organizasyon buradan kısa da olsa benden de bir tekrar alkışını hak ediyor…