Dr. Hasan İnsel

Dr. Hasan İnsel

hinsel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“En iyi tedavi, hiç hasta olmamaktır” sözüne siz de inanıyorsanız, 29-31 Mayıs arasında yapılacak ECOPRAM kongresini kaçırmayın. Zira, dünyanın dört bir yanından gelecek konunun uzmanları, ‘şifa’ dağıtacak

ECOPRAM yani Avrupa Önleyici, Rejenerativ ve Anti-aging Tıp Kongresi, bu yıl İstanbul’da yapılıyor. Avrupa Önleyici ve Anti-aging Tıp Derneği ESAAM’ın organize ettiği bu çok önemli kongreye, çok çeşitli ülkelerin tıp ve tıp yan dallarından otoriteler katılacak. Kongrede insan hayatını önlem alarak korumaya ve uzatmaya yönelik yeni gelişmeler konuşulacak. İki yılda bir yapılan bu kongre, ilk defa Avrupa Birliği dışında bir ülkede gerçekleşecek.
Ben, ESAAM’ın kurucu yönetim kurulu üyesi ve Türkiye sorumlusuyum. 2003 yılında Viyana’da kurduğumuz bu dernek, Avrupa ülkelerine önleyici tıp ve anti-aging konusunda standartlar getirmeyi, tüm yenilikleri uygulayabilecek olanakları sağlamayı amaçlıyor. ESAAM Başkanı Prof. Dr. Christos Zouboulis ise kongrenin ülkemizde yapılması için destek veren kişilerin başında geliyor. Bu kongreyi ülkemize kazandırmakta büyük çabaları olan konferans başkanı Prof. Dr. Çimen Karasu, şu sıralar inanılmaz bir çalışmayla dünya doktorlarını ağırlama hazırlıklarını yetiştirmeye çalışıyor. Kongre bu ay, 29-31 Mayıs’ta, İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde yapılacak. Uzun ve sağlıklı yaşam konusunda dünyada çok önemli yeri olan, Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp de onursal başkan. Kongre, konuları bakımından diyetisyen ve beslenme, genetik, biyo-kimya uzmanlarını, biyologları ve tıbbın tüm yan dallarını ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

Suistimal edilen bir konu
Belki de bu yazımı okurken konferansın önemi ve büyüklüğü konusunda biraz şaşırdınız, tahmin ederim çoğu kişi gibi siz de anti-aging’i pek de öyle ciddi bir tıbbi alan olarak değil de, saç boyasından, cilt uygulamalarına kadar uzanan biraz ‘light’ bir çalışma olarak tanıyorsunuz. Bu, maalesef bizim toplantıların da ana teması. Anti-aging, yani insan hayatını uzatma, suistimale çok müsait bir konu olduğu için, pek çok kişi bunu haksız reklamlarda kullanarak, yanlış yönde yaygınlaştırdı. Anti-aging’le kastettiğimiz, sağlıklı bir şekilde insan ömrünü, hem bedensel, hem ruhsal, hem fiziksel, hem de estetik anlamda dinç ve genç bir şekilde ileri yaşlara taşıyabilmek. Bu da ancak ileri derecede önleyici tıp kurallarına önem vererek olabiliyor. Yani anti-aging’in hedefi, hastalıkları ortaya çıkmadan yakalayabilmek, risk tespitinden sağlıklı beslenmeye kadar her türlü olanakları kullanıp “En iyi tedavi, hiç hasta olmamaktır” sloganını tam anlamda yerine getirmeye çalışmak.

Haberin Devamı

Yenilikleri kaçırmayın
Tıbbın tüm dallarını ilgilendiren bu uluslararası kongreye daha önce de belirttiğim gibi dünyanın her köşesinden, her ülkesinden katılımcılar gelecek. Tıp alanının ve yan dallarının tüm mensuplarını ilgilendiren konular konuşulacak, beslenmeden genetiğe, hücre yaşlanmasından kilo kontrolüne kadar her konuda yenilikler, bölümünün tanınmış tıp mensuplarınca ele alınacak. Ülkemizden de bu konuda çalışmalar yapan pek çok tıp mensubu katılıp, sunumlar yapacak, yeni gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaşacak. Aynı zamanda kongrede besin takviyesinden modern teşhis ve tedavi sistemlerine kadar çok sayıda ürün de sergileneceğinden, kısa sürede bu yenilikler ülkemizde de tanınacak, kullanım bulacak.
Bu ay sonu yapılacak kongreyle ilgilenenler, bilgileri www.ecopram2012.com’dan veya
Zita Congress c.ge@zita-congress.gr, Tel: +30 211 1001 788’den alabilirler. İsterlerse telefonla veya eposta yoluyla benden veya Prof. Dr. Çimen Karasu’dan da detayları öğrenebilirler.