Cadde Cannes'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar'dan ilk açıklama

Cannes'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar'dan ilk açıklama

28.05.2023 - 16:46 | Son Güncellenme:

Fransa'da düzenlenen 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Merve Dizdar, ödülünü aldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için İstanbul'a geldi. Gittiği okulda alkışlarla ve çiçeklerle karşılanan Dizdar, "Tek bir duygu değil, birkaç duyguyu yaşadığım için çok şaşırdım" dedi.

Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde hayat verdiği ‘Nuray’ karakteri ile Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarıyla karşılaşan Merve Dizdar'ın mutluluğu yüzünden okunuyordu.

Cannesda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Merve Dizdardan ilk açıklama

"ÜLKEME BÖYLE BİR ÖDÜLLE GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Magazin gazetecilerinin çiçek vererek sürpriz yaptığı ünlü oyuncu, "Ülkeme böyle bir ödülle geldiğim için aşırı mutluyum. Çok önemli bir ödül töreni. Ben ya kazanırsam ya olursa diye bir kağıda konuşma hazırlamıştım. Heyecandan konuşamamazlık yapmak istemedim" açıklamasını yaptı.

Cannesda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Merve Dizdardan ilk açıklama

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Oy kullanmak için gittiği okulda alkışlarla karşılanan ve bazı vatandaşlar tarafından çiçekler verilen Dizdar, ödüle hak kazandığı için çok şaşırdığını itiraf etti.

Cannesda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Merve Dizdardan ilk açıklama

Nuri Bilge Ceylan zaten çok büyük bir yönetmen, dünyada da çok önemli bir yönetmen. Cannes'da yarıştığım çok önemli oyuncular vardı. O yüzden tek bir duygu değil, birkaç duyguyu yaşadığım için çok şaşırdım. Sonra kendime geldim. Hepsi filmi çok beğendi. Nuri Bilge Ceylan'ı zaten çok iyi tanıyorlar. Çok iyi yorumlar aldım. Yoldan geldim, çok yorgunum, o yüzden odaklanamıyorum. Şu an oyumu kullanmaya gidiyorum. Şimdi hemen hızlıca oyumu kullanacağım.

"ŞİMDİ OSCAR DÜŞÜNSÜN"

Oyuncuya, sanatçı arkadaşları sosyal medyadan tebrik mesajları gönderdi. Gürhan Altundaşar, iki yıl önce boşandığı Dizdar'ı Instagram'dan kutladı. Oyuncu, "Yazılacak o kadar çok kelime var ki ama buraya sığmaz. İyi ki tanımışım, iyi ki yollarımız kesişmiş. Bu daha başlangıç. Afife Jale'yle başlamıştı sonra Altın Portakal ve Cannes Film Festivali. Yaşasın ve şimdi Oscar düşünsün" ifadelerini kullandı.

Cannesda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Merve Dizdardan ilk açıklama