Mamut Art Project, Türkiye’de genç sanatçıların işlerini koleksiyonerlere ulaştırabilmek için öncü oldu.

MAMUT 10’UNCU YILINI KUTLUYOR

Genç sanatçıların işlerini sanatseverlere ve koleksiyonerlere ulaştırabilmesi ve tabii işlerin koleksiyonerler tarafından satın alınması önemli.

Bu, genç sanatçıların gelecek vaat ettiğinin de bir göstergesi aslında.

“Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını, steril galeri alanları dışında görünürlük kazanamayan çok yetenekli sanatçılar olduğunu üzülerek görüyoruz. Yolun başındaki sanatçılar, yeteneklerini tanıtabilecekleri ortamlara zor ulaşıyor. Sanatsever cephesinde ise, sanata sadece çok üst bir tabakanın ulaşabileceği gibi yanlış bir düşünce yaygın. Mamut’u bu anlamdaki bir açığı kapatma umuduyla tasarladık” diye anlatmıştı projenin fikir sahibi Seren Kohen 10 yıl önce ilk başladıklarında.

Haberin Devamı

MAMUT 10’UNCU YILINI KUTLUYOR

Gençlere fırsat sunuyor

Elbette, 10 yılda Türkiye çağdaş sanat dünyasında birçok değişiklik ve yenilik oldu.Genç sanatçılar için başka fırsatlar da doğdu. Ama yine de öncü olan Mamut Art Project’in tam 10 yıldır kesintisiz olarak bağımsız yeteneklere eserlerini sergileme ve kendilerini tanıtma fırsatı sunmaya devam etmesi önemli.

Mamut 2022 edisyonu 26-30 Ekim tarihlerinde Yapı Kredi Bomontiada’nın farklı mekanlarında ve çevrim içi platformunda gerçekleşecek.

Ön izleme ve açılış ise 25 Ekim Salı günü olacak.

Alanında uzman isimlerden oluşan bu yılki jürisinde, British Council Türkiye sanat direktörü Esra A. Aysun, iş insanı, hukukçu, koleksiyoner Mehmet Ali Bakanay; sanatçı Antonio Cosentino, sanat tarihçisi, küratör ve sanat eleştirmeni Nazlı Pektaş ve Zilberman Galeri’nin kurucusu ve koleksiyoner Moiz Zilberman yer alıyor.

Süresiz danışmanlık

Tam 49 sanatçının işlerinin sergileneceği 10’uncu edisyonda, seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere birçok farklı alanda üretimler arasından seçim yapıldı. Seçkide öne çıkan konular arasında yalnızlık, aile ilişkileri ve kökler, aidiyet, cinsel kimlik, mekan algısı dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Mamut’un öne çıkan özelliği ise sanatçılarına, eserlerini sergileme ve kendilerini tanıtma fırsatı sunmanın yanı sıra süresiz danışmanlık sağlaması.

Mamut’un en büyük yeniliği ise geçen yıl duyurusunu yaptıkları Mamut Limited (Artist Editions) isimli projeyi 10’uncu edisyonun hemen ardından hayata geçirmeleri.

Sanatçıların sınırlı sayıda üretilmiş, edisyonlu çalışmalarına yer vermeye hazırlanıyorlar.

Farklı alanlarda ve farklı tekniklerle eser üreten sanatçılarla çalışmayı hedefleyen Mamut Limited ayrıca fiziksel etkinlikler düzenlemeyi, farklı iş birlikleri kurmayı ve danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlıyor.

İlk fiziksel etkinliğini mart ayında gerçekleştirmeyi planlayan Mamut Limited’in iş birliklerini heyecanla bekliyoruz.