Her geçen gün daha da çok değerini anlıyoruz ve daha da coşkulu kutlamak istiyoruz Cumhuriyet Bayramı’mızı.

CUMHURİYET  BAYRAMI’MIZ  KUTLU OLSUN

Kutlamaların zaman zaman çeşitli nedenlerden iptal edildiği oluyor. 29 Ekim bile herhangi bir uzun hafta sonu tatili kadar sıradanlaştırılabiliyor bazen istemeden. Son yıllarda 29 Ekim ile ilgili gelen basın bültenlerinin çoğu ne yazık ki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hakkında değil. Tuhaf ama yakın tarihlere denk gelen Cadılar Bayramı eğlenceleri hakkında.

Cadılar Bayramı’nı gavur icadı olarak görecek, çocukların giyinip şeker çikolata peşinde koştuğu bir güne gereğinden fazla anlam yükleyecek değilim. Ama yine de tuhaf geliyor, bizim için bu kadar değerli bir bayramda bize ait olmayan bir eğlencenin peşinde koşulması. Her ülkenin tek bir bağımsızlık günü var. En azından yılda bir kez de olsa bunu hatırlamalı ve kutlamalı.

Haberin Devamı

Bugün tek bir bayram var bizim için, her zaman da öyle olacak.

RESTORAN SAHİBİ KENDİ KENDİNİ YASAKLADI

Hatırlayacaksınız New York’taki Balthazar ve Pastis adlı popüler restoranların sahibi Keith McNally ile ünlü talk şov sunucusu ve komedyen James Corden arasında yaşananları.

McNally, New York Balthazar’da yaşanan iki örnek olayı hesabında paylaşarak Corden’ı önce yasaklı müşteri ilan etti.

Bir gün sonra da Corden’ın kendisini arayıp özür dilediğini söyleyip yasağı kaldırdı.

Hatta bu konuda, “James Corden Late Late Show’unu dokuz aylığına sunmama izin verirse Balthazar yasağını derhal kaldıracağım” esprisini de yaptı.

Şimdi ise James Corden’ın bir kez daha kamuoyu önünde özür dilemesi nedeniyle, şimdi bu olayı büyüttüğüm için kendi kendimi iki hafta Balthazar’dan yasaklıyorum dedi McNally.

Tüm bunlara neden olan iki olay var bildiğimiz, Corden’ın yediği yemeğin tabağında saç çıktığını iddia etmesi ve restoran yöneticisine son derece kaba ve şımarık bir üslupla bunu söylemesi.

Diğer olay ise Corden’ın eşinin sipariş ettiği omlette yaşanan karışıklık ve yine Corden’ın restoran ekibini kaba bir dille eleştirmesi.

Aynı olay bizde yaşansa bir restoran sahibi bu kadar ünlü ve popüler bir figürü mekanından yasaklar mıydı?

Haberin Devamı

Hiç sanmıyorum, çünkü biz kaprise alışığız.

Peki ama restoran sahibinin mekanından yasakladığı ünlü ve popüler isim samimiyetle özür dileyince restoran sahibi kendi kendini mekanından yasaklar mıydı?

İşte asıl soru, kendi hatasını kabul edip bunu yapacak mekan sahibi var mı?