Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün Boğaz’ın en güzel günlerinden biri olacak. Peki ama neden? Çünkü Boğaz’da yelkenler yarışacak, Bosphorus Cup’ı kazanabilmek için. Aslında her şey 21 yıl önce başladı. Kendisi de bir yelkenci olan Orhan Gorbon Bosphorus Cup’ı kurdu. Bosphorus Cup, Boğaz’da düzenlenen ilk yelken yarışıydı, İstanbullulara yelkeni kısa sürede sevdirdi. Orhan Gorbon, “Bosphorus Cup markamıza çok değer veriyoruz. Bosphorus Cup’ı bugün bulunduğu noktaya getirebilmek için çok emek verdik ve bunu başardık. Bosphorus Cup, Türkiye’nin markasıdır. Yurt dışındaki tüm yelkenciler de bu markayı tanıyor, biliyor. ‘Türkiye’nin spor neden bir markası yok?’ diyenlere yelkende bir marka verdik. Bu konuda büyük gurur duyuyorum” diyor.

Haberin Devamı

BOSPHORUS CUP  21 YAŞINDA

BOSPHORUS CUP  21 YAŞINDA

Tamamen Türk yapımı

Bosphorus Cup’ın tamamen Türk yapımı bir etkinlik olması nedeniyle gururlu Orhan Gorbon. “Türkiye’de her zaman yurt dışındaki organizasyonları getirme hedefi var. Formula 1 örneği gibi yabancılar, Türkiye’ye etkinlik satıyorlar, daha sonra gidiyorlar. Ama Bosphorus Cup olarak biz etkinlik ihraç ediyoruz. 21 yıldır, tüm dünyanın takip ettiği bir yelken yarışına sahibiz. Biz etkinlik getirmek yerine kendimiz Türkiye için bir marka oluşturduk” diye ekliyor.

BOSPHORUS CUP  21 YAŞINDA

Bosphorus Cup, her yıl daha da büyüdü ve bu yıl ‘İstanbul Yelken Açıyor’ sloganıyla IRC, ORC, gezi tekneleri ve sportif tekneler olmak üzere toplam sekiz kategoride gerçekleştiriliyor. Bugün Boğaz yarışı etabı saat 12.00’de Dolmabahçe’de başlayacak.

BOSPHORUS CUP  21 YAŞINDA

Akşamüstü ise Bosphorus Cup Corporate yelken yarışları gerçekleşecek. Yarın ise yarışın Caddebostan etabı gerçekleşecek. Bu akşam Tersane İstanbul’da Rixos ve ALL Accor Live Limitless sponsorluğundaki günbatımı partisinde DJ Yakuza, yarın akşam ise DJ Murat Tokuz çalacak.
Belli ki partiler de yarış kadar ses getirecek.

BOSPHORUS CUP  21 YAŞINDA

Bakalım Can Yalman’ın tasarladığı Bosphorus Cup kupasını hangi takım kazanacak?

Yarın hep birlikte göreceğiz.