Cadde Al Pacino'dan 'Baba' ve Harrison Ford itirafları!

Al Pacino'dan 'Baba' ve Harrison Ford itirafları!

22.04.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

1992 yapımı 'Scent of a Woman' (Kadın Kokusu) filmi ile 'En iyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Al Pacino, katıldığı programda kariyerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'The Godfather' (Baba) filminden neredeyse kovulacağını söyleyen 82 yaşındaki Hollywood yıldızı, reddettiği rol ve meslektaşı Harrison Ford'la ilgili sözleriyle de adından söz ettirdi.

Al Pacinodan Baba ve Harrison Ford itirafları

Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından esinlenerek Francis Ford Coppola tarafından yönetilen ve üç filminden oluşan 'Baba' serisinde 'Michael Corleone' karakterine hayat veren Al Pacino, Coppola ile oynadığı karakter konusunda tartışma yaşadığını anlattı.

Haberin Devamı

50 yılı aşkın sinema kariyerinde 'Scarface', 'Dog Day Afternoon' ve 'Heat' gibi çok konuşulan filmlerde oynayan ve yeteneğiyle alkış alan Oscar ödüllü ABD'li aktör, kült filmler arasında yerini alan Baba'nın çekimleri sırasında, dünyaca ünlü yönetmenle tartışması nedeniyle kariyerinin biteceğini sandığını itiraf etti.

Al Pacinodan Baba ve Harrison Ford itirafları

"BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATIYORSUN"

Francis Ford Coppola'nın kendisine "Sana çok inanıyorum ama beni hayal kırıklığına uğratıyorsun" dediğini belirten Al Pacino, Michael karakterinin polisi vurduğu sahnedeki performansı sayesinde filmde oynamaya devam ettiğini söyledi.

Al Pacinodan Baba ve Harrison Ford itirafları

SENARYOYU ANLAMADIĞI İÇİN REDDETMİŞ!

Reddettiği roller hakkında da konuşan usta sanatçı, en fazla hasılat yapan üçüncü serilerden olan ve birçok oyuncuyu büyük şöhrete kavuşturan 'Star Wars'tan (Yıldız Savaşları) kendisine teklif geldiğini ancak senaryo metnini anlamadığı için filmde yer almadığını açıkladı.

Al Pacinodan Baba ve Harrison Ford itirafları

Haberin Devamı

"HARRISON FORD'A BİR KARİYER VERDİM"

O zamanlar bana pek çok proje teklif ediliyordu. Star Wars filminin senaryosunu verdiler ve çok fazla para teklif ettiler. Senaryoyu okudum ama pek anlamadım. Yapamayacağımı söyledim. Böylece Harrison Ford'a bir kariyer vermiş oldum.

Al Pacinodan Baba ve Harrison Ford itirafları

İlk olarak 1977 yılında kamera karşısına geçtiği 'Han Solo' karakteri, daha önce birkaç küçük rolde oynayan Harrison Ford'un kariyerinin dönüm noktası oldu. Star Wars ile dünya çapında ünlenen Ford'un yıldızı daha sonra 'Indiana Jones' serisiyle parladı.