Adile Özdağ

Adile Özdağ

eczadile@hotmail.com

Tüm Yazıları

Sevgili Okurlar,
Günümüz modern yaşamda her şey daha hızlı, daha hareketli ve bizler sürekli bir şeyleri yakalamaya çalışıyoruz. Tüm bu tempoya ayak uydurabilmek için ise genç yaşlı hepimizin daha fazla enerjiye ve daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine ve bunun için de daha iyi bir beslenme şekline ihtiyacımız var. Fakat beslenme ihtiyacımız artarken maalesef tükettiklerimizin besin değerleri de o derece azalmış durumda. Yapılan araştırmalarda bunu destekler nitelikte. Bugün üretilen besinlerin vitamin ve mineral içerikleri geçmişte üretilen besinlere oranla ortalama %80 daha az. Her ne kadar doğal ve düzenli beslensek de bu, vitamin ve mineral ihtiyacımızı tam olarak karşılamıyor. Bu durumda günlük kullanılan multivitamin ve mineral içeren destekler, oluşan açığı kapatmaya, modern hayattaki tempoyu yakalamaya yardımcı olur.

HAYAT ENERJİMİZ MULTİVİTAMİNLER


Haberin Devamı

 Vitamin ve minerallerin her birinin vücudumuzun birçok çalışma sisteminde önemli bir yeri bulunmaktadır.

 C vitamini ve B12 vitamini;

  • Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur,
  • Yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkı sağlar.

 Biotin, çinko, iyot mineralleri ile A ve B2 vitaminleri ise;

  • normal cildin korunmasına katkı sağlar.

    HAYAT ENERJİMİZ MULTİVİTAMİNLER


 

A vitamini bağışıklık sisteminin korunmasına,

Niasin cildin korunmasına,

Kalsiyum kemiklerin korunmasına,

Magnezyum yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına,

B6 ve C vitaminleri enerji oluşum metabolizmasına katkı sağlar.

 

Kadın multivitaminlerinde daha fazla kullanılan demir, folik asit ve D vitamini sayesinde,

  • Normal enerji oluşum metabolizmasına,
  • Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna,
  • Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
  • Biotin ve Selenyum; normal saçın ve cildin korunmasına yardımcı olur.

    HAYAT ENERJİMİZ MULTİVİTAMİNLER


 
Demir; Normal enerji oluşum metabolizmasına, kırmızı kan hücrelerinin ve hemoglobinin normal oluşumuna, vücutta normal oksijen taşınımına, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.

 

Çocuk formülasyonlarındaki D vitamini, kalsiyum, demir ve iyot, çocukların

  • Büyümesine
  • Bilişsel gelişimine
  • Kemik gelişimine katkıda bulunur.

    GELECEKTEN HABER VAR

    Üç boyutlu baskı ile insan dokusu
    Bilim insanları, uzayda çok uzun süreler geçirecek olan astronotların bir yaralanma veya sakatlık yaşaması durumunda, tedavi için kullanabilmesi için üç boyutlu doku ve kemik örnekleri bastı. 3D Baskı sırasında kullanılan mürekkep, insan kanı plazmasından ve su yosunu bazlı bir materyalden oluşuyor.

    Teknoloji hastane sürecini azaltacak
    Çinli bilim adamları hastaların bekleme süresini azaltabilecek yapay zekâ destekli bir teknoloji geliştirdi. Geliştirilen teknoloji, test sonuçlarını analiz ederek kişinin hastalığını yüksek bir oranda doğrulukla tahmin edebiliyor ve tıbbi görüntüleri inceleyerek anomalileri saptıyor.


    AFT VE AĞIZ YARALARI
    Düzenli ve günlük olarak kullanacağımız multivitaminler, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiriyor ve vitamin eksikliğine bağlı ve bağışıklığın düştüğü dönemlerde çıkan ağız içerisindeki aftların oluşumunu azaltıyor.

    Diş tedavisi, diş protezi, diş teli kullanımına bağlı sürtünme gibi ağız mukozasında oluşan hasarlarla meydana gelen, yada kemoterapi, radyoterapi sonucu ağızda oluşan yaralarda kolajenli ürünlerin kullanımı mukozanın hücre yenilenmesini arttırarak hem hızlı iyileşmesine yardımcı olabiliyor hem de iyileşme sürecinde acıyı azaltarak gün içerisinde konfor verebiliyor.

    Ağız içerisindeki aftlar bağışıklığın düştüğü dönemlerde daha fazla oluşabiliyor. Mevsim geçişleri ve hastalık dönemlerinde vitaminlerle bağışıklık sistemini desteklemek yardımcı olabiliyor.


    HAYAT ENERJİMİZ MULTİVİTAMİNLER