Dünyadan Futbol Yıldızlar topluluğu!

Yıldızlar topluluğu!

18.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun prestijli turnuvalarından biri olan U21 Avrupa Şampiyonası büyük bir heyecan yarattı. Luka Jovic, Moise Kean, Federico Chiesa ve Phil Foden başta olmak üzere birçok önemli yıldızın olmasıyla kupa farklı bir havada başladı.

Yıldızlar topluluğu

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı. İtalya’da başlayan UEFA EURO U21 2019’da heyecan şimdiden zirveye çıktı. Avrupa medyasının büyük ilgi gösterdiği organizasyonun tarihin en çekişmeli organizasyonu olması bekleniyor.

Özellikle turnuvada yer alan 12 takım; Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Danimarka, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Romanya, Sırbistan ve İspanya, kadrosunda barındırdığı yıldızlarla dikkat çekiyor.

İngiliz gazetesi The Guardian da U21 turnuvasına özel olarak yer ayırıp, kupada yer alan yıldızlara geniş bir açıdan bakıp değerlendirme yaptı.

Jovic 60 milyon euro

Guardian, en iyi yıldızları tek tek kaleme aldı. Real Madrid’e transfer olan Sırp yıldız Luka Jovic ilk sırada öne çıkarılırken, Juventus’un İtalyan yıldızı Moise Kean, Roma’da bu sezon parlayan İtalyanların yeni umudu Nicolo Zaniolo, Roma’nın bir diğer yıldızı ve İtalya’nın kozlarından Lorenzo Pellegrini, İtalya’nın hücum kozlarından Milanlı Cutrone, yine İtalya’da yer alan Fiorentina’lı forvet Federico Chiesa, Evertonlı İngiliz hücumcu Calvert-Lewin, Manchester City’nin oyuncusu Phil Foden, Fransa’da yer alan forvet Jean Mateta, Danimarka’nın Sampdoria’lı stoperi Joachim Andersen, Leverkusen’in Alman stoperi Jonathan Tah, Belçika’nın Watford’da oynayan forveti Lukebakio, İspanya’nın umuylarından Valencia’lı Carlos Soler, Real Madrid’in İspanyol orta sahası Dani Ceballos, Napoli’nin İspanyol orta sahası Fabian Ruiz, Avusturya’da yer alan ve bu sezon Hoffenheim’la adını duyuran Christoph Baumgartner, öne çıkan isimler oldu.

Haberin Devamı

Real Madrid’e 60 milyon euroya transfer olan Luka Jovic ise şu anda turnuvanın en değerli oyuncusu konumunda.

Chiesa hızlı başladı
Turnuvaya damgasını vurması beklenen yıldızlardan Federico Chiesa, ev sahibi İtalya adına ilk maçta şov yaptı. Açılış karşılaşmasında İspanya’yı 3-1 deviren İtalya’da Chiesa, attığı 2 golle kupaya hızlı başladı. EURO U21 2019’da geçmiş dönemlere göre daha çok yıldız olması nedeniyle maçlara yoğun ilgi bekleniyor.