Siyaset Demirel güllerle anıldı

Demirel güllerle anıldı

18.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde, memleketi Isparta’nın Atabey ilçesi İslamköy’deki anıt mezarı başında törenle anıldı. Anıt mezar, Isparta’nın pembe gülleriyle süslendi.

Demirel güllerle anıldı

Demirel’i anma törenine; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Isparta İl protokolü, eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar, Demirel’in doktoru olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Demirel ailesinden CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve eşi Binhan Kesici, Nihan Demirel Atasagun, Neslihan Demirel, Sezen Demirel, çok sayıda yeni ve eski milletvekili, Isparta ve Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen yüzlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’nin de bulunduğu İslamköy Çalcatepe’deki anıt mezar, Isparta’nın pembe gülleriyle süslendi. Anıt mezara Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Süleyman Demirel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı.

Resmi anma töreninde Kuran-ı Kerim okunduktan sonra Demirel ile uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı Hamdi Üçpınarlar konuşma yaptı. Üçpınarlar, Demirel’in hizmet anlayışının, aşkının ve Cumhuriyet’e bağlılığının hiçbir zaman sönmediğini söyledi. İslamköy’deki camilerde de Demirel için mevlit okutuldu.

Demirel güllerle anıldı

Erdoğan’dan rahmet ve saygı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatının dördüncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Demirel’i rahmet ve saygıyla anan Erdoğan mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine değerli katkılarda bulunmuş, devlet ve siyaset adamı olarak milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir” ifadelerine yer verdi. ANKARA Milliyet