Siyaset 15 Temmuz kısa film yarışması başladı

15 Temmuz kısa film yarışması başladı

18.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin 3. yıl dönümünde kısa film ve senaryo yarışması başlattı.

15 Temmuz kısa film yarışması başladı

12 Temmuz’a kadar başvuruların alınacağı yarışmada yer alacak projeler İletişim Başkanlığı tarafından belirlenecek jüri üyelerince değerlendirilecek.

Haberin Devamı

‘Milli şuura katkı’

En iyi filmin 50 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmayla ilgili hazırlanan duyuru metninde, “Ülke genelindeki topyekûn direniş ile elde edilen bu demokrasi zaferinin üçüncü senesinde, darbe girişimine dair toplumsal hafızamızı diri tutmak için 15 Temmuz konulu Kısa Film ve Senaryo Yarışması düzenlemiştir. Yarışma ile milli şuurumuzun gelişimine katkı sağlanması, 15 Temmuz ile ilgili nitelikli içerikler üretilmesi ve demokrasi bilincinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” denildi. Yarışma ile, “milli şuurun gelişimine katkı sağlanması, 15 Temmuz ile ilgili nitelikli içerikler üretilmesi ve demokrasi bilincinin güçlendirilmesi”nin amaçlandığı kaydedilen duyuruda, başvuruların başladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yarışmaya 1 Ocak 2019’dan sonra çekilmiş “15 Temmuz Darbe girişimi ve Özgürlük” mücadelesi temalı Türkiye yapımı veya ortak yapımı kurmaca, belgesel, animasyon, sanal gerçeklik veya deneysel kısa metrajlı filmler katılabilecek. Filmler en fazla 20 dakika uzunluğunda olacak; yarışmaya katılan filmlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmeyecek. Senaryo dalında ise 15 Temmuz temalı tüm özgün senaryo içerikleri kabul edilecek. Yarışmacı adayları projelerini başvuru adresinden dijital olarak da gönderebilecek, başvuru sürecinin ardından projeler İletişim Başkanlığı tarafından belirlenecek jüri üyelerince değerlendirilecek.

Değerlendirme sonucunda, “En İyi Kısa Film” ve “En İyi Senaryo” olmak üzere iki dalda toplam 4 ödül verilecek. En İyi film birincilik ödülü 60 bin TL; ikincilik ödülü 50 bin TL; üçüncülük ödülü 40 bin TL olacak. En iyi senaryo ödülü ise 50 bin TL olarak takdim edilecek.