SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

“Seni seviyorum” demenin en tatlı tarifi

Yemek.com, “Seni Seviyorum” Demenin En Nefis Hali 11 Tatlı Önerisi ile, içine sevginizi katacağınız Sevgililer Günü tariflerini sıralıyor.

|

Artık hediye satın almak yerine ‘kendin yap’ akımına kapılıp gitmek moda. Birbirinden leziz ve romantik bu tarifler ile sevdiğiniz aşkı sadece kalbinde değil, midesinde de hissedecek. Yaban mersinli kakaolu cheesecake’ten red velvet pastaya, makaronlardan marmelatlı kurabiyelere, çikolatalı waffle’dan çikolatanın ta kendisine kadar tüm önerilerin tarifleri de yine Yemek.com’da. Üstelik tüm püf noktaları ve en kolay yöntemleri ile birlikte… Sevdiğinizin aklını başından almak istiyorsanız, Yemek.com sizlere yol gösterecek. Çikolata kokusunu takip edin!

Sevgiliye, “Seni seviyorum” demenin en nefis yolu, kendi ellerinizle hazırlayacağız bir tatlı ile karşısına çıkmak olabilir. Saat, atkı, tişört gibi birbirinin aynısı hediyelerden sıkıldıysanız; daha da ileri gidip baskılı bardak ya da ‘en iyi sevgili ödülü oscar’ı almak gibi klişelere düştüyseniz, artık farklı bir şeyler denemenin zamanı gelmiş demektir. ‘Kendin yap’ akımına kapılın ve sevdiğinizin hem kalbini hem de midesini fethedin. Yemek.com sizlere yol gösterecek. Çikolata kokusunu takip edin!

“Seni seviyorum” demenin en nefis hali 11 tatlı önerisi ile Yemek.com, sevgilinizin aklını başından alacak önerilerini derledi. Bu öneriler sizlere kuşe kağıda basılı dergilerdeki asla yapılamayan tariflermiş gibi gelirse, sakın çekinmeyin. Hepsinin tarifi, tüm püf noktaları ve en kolay yöntemleri ile yine Yemek.com’da.

Mum, şarap ve romantik bir müziğin yarattığı ortamı tek bir yaban mersinli kakaolu cheesecake ile oluşturabilirsiniz. Kakaolu bisküvilerle hazırlanan tabanı, kurutulmuş yaban mersini yanı sıra vişne suyuyla hazırlanan sosu onu diğerler her şeyden ayırıyor. Tıpkı sizin sevdiğinizi herkesten bambaşka bir yere koymanız gibi.

Adını patlamakta olan yanardağlardan alan çikolatalı lav kek, adeta sufle ile ıslak kekin birlikteliğinden doğmuş eşsiz güzellikte bir melez. Meşhur melodiyi “Sana çikolatalı ‘love’ kek yaptım’ şeklinde değiştirerek söyleyebilir, sevgilinize aşkınızın bir yanardağ kadar güçlü olduğu mesajını verebilirsiniz.

Çikolatalı waffle hem reddedilemez bir tatlı seçeneği, hem de tatlı bir hediyenin bahanesi olabilir. Şöyle ki, waffle yapmak için waffle makinesine ihtiyacınız var. Bir yanınız 14 Şubat’ta ne hediye alsam diye şarkı söylerken, gelin siz çikolatalı waffle ile içinizdeki sesi buluşturun.

Red velvet (kadife dokulu, kırmızı) pasta, adeta sarayların, hanların görkemini taşıyan bir görsel güzellik. Tadı da görünümüyle doğru orantılı derecede etkileyici. ‘En iyi hediye, üzerinde emek harcanan hediyedir’ kuralından yola çıkarak bu pastayı yapmak için kolları sıvayabilirsiniz.

Marmelatlı kurabiye ile Sevgililer Günü’ne biraz eğlence katabilirsiniz. Kurallar şu şekilde: Marmelatlı kurabiyeleri yapıyorsunuz, her birini peçeteler sarıp evin belirli köşelerine saklıyorsunuz. Sevdiğiniz bütün kurabiyeleri bulmak ve her bulduğu kurabiyeye karşılık sizi öpmek zorunda.

Ev yapımı lolipop ile sevdiğinizin içindeki çocuğa seslenebilirsiniz. Küçük kalplerden oluşan lolipoplar ile çokça gülüp bolca eğlenebilirsiniz. Böylece Sevgililer Günü, çocukluğun kendisi kadar güzel geçer.

Sevgililer Günü’ne Fransa’da gidemiyorsanız, kendi ellerinizle hazırladığınız makaronlar ile Paris romantizmi yakalayabilirsiniz. İçine sevginizi katınca dünyanın en lezzetli şeyi oluveren makaronların yanına birkaç Fransızca şarkı da iyi gider.

14 Şubat gününün muazzam geçeceğini varsayıyoruz. 15 Şubat’ın boynu bükük kalmasın istiyoruz. Sevgililer Günü’nün ertesi sabahına çikolatalı krep pasta hazırlayarak, onu bir gün değil, her gün sevdiğinizi kanıtlayabilirsiniz.

Diyelim ki film izliyorsunuz, sevdiceğiniz “Sanırım biraz acıktım, sipariş mi versek” tadında cümleler kurmaya başladı. “Ben bir lavaboya gidiyorum hayatım” diyerek mutfağa koşun. Muzlu çikolatalı tostlarınız 10 dakikada hazır olacak.

Eğer bir gün “hastalıkta sağlıkta” diyerek bir cümleye başlayıp, “Evet” diye bitirecek olursanız, onun için her şeyi yapabileceğinizi bilmeli. Matcha Çaylı Kek de işte bu ‘her şey’lerden biri. Çok yakında sıkça ismini duymaya başlayacağımız şifa kaynağı Japon yeşil çayı Matcha’yı keke katın ve çok farklı bir kek hazırlayın.

İster bitter, ister sütlü ve beyaz çikolatalı… Her şeyin orijinalini isteyenler, çikolatanın kendisini de yapabilirler. Ev yapımı çikolata hazırlamak kolay değil ancak çok eğlenceli. Üstelik hazırlayacağınız çikolatalara dilediğiniz şekli vererek, sevdiğinizi şaşırtabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.