SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Havalı genç odaları için dekorasyon fikirleri

Güzel havalı bir odayı en çok ergenlik dönemindeki gençlerimiz hak ediyor. İşte bu yüzden harika dekorasyon önerilerini onlar için topladık.

|

Eğer ergenlik çağında bir çocuğunuz varsa genç odası dekorasyonlarının bir hayli zorlu olduğunu biliyorsunuzdur.

Zevklerin, tarzların ve kişisel tercihlerin karakterle birlikte oluşmaya ve iyice belirginleşmeye başladığı zamanlarda çocuklara bir şey beğendirmek oldukça güçtür, hele de söz konusu kendilerine ait en özel alanları olan odalarıysa.

Hem sağlıklı, kişisel gelişimlerine yardımcı olabilecek, hem de içinde kendilerini iyi hissedecekleri, “sıradan” olmayan, gerçekten beğenebilecekleri bir oda dizayn etmek çok kolay olmasa da imkansız değil. Biz de bu yazımızda ergenlik çağındaki çocuklarının odasını dizayn ederken ilham arayan okurlarımız için gençlerin bayılacağı havalı genç odası dekorasyon fikirlerini derledik.

Yaratıcı desenlerle hareketli duvarlar

(Art-i-Chok / homify.com.tr)

Çocukluk döneminden gençliğe ilk adımlarını atan çocuklarımızın kendilerine ait odalarında en son isteyecekleri şey pek tabii ki sıradanlıktır. Karakter gelişiminin ve farklılaşmanın en yoğun olarak gerçekleştiği bu dönemde genç odalarının dekorasyon açısından olmazsa olmazı farklı bir doku ve sıradışı ve karakteristik bir görünümdür. Bunu sağlamanın en etkili, ekonomik ve basit yolu ise yaratıcı desenlere sahip hareketli duvar kağıtlarıdır. İster odanın bütününe, ister yalnızca bir kısmına uygulanacak olan, çocuğunuzun sevdiği renklerde ve kişiliğine uygun motiflerde farklı duvar kağıtları her zaman özgün ve şık bir atmosfer yaratmayı başarıyor.


İlgi alanlarına göre temalar

(Arquiteto Aquiles / homify.com.tr)

Çocukların ileride hangi meslek grubuna yöneleceğinde ergenlik çağında edindikleri ilgi alanlarının çok büyük etkisi olduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Çocuk gelişimi uzmanları bu zamanlarda çocuğunuzun ilgi alanları konusunda onları özgür bırakmanız ve böylelikle hayatlarına kendilerinin yön vermesi gerektiğini söylüyorlar. Dolayısıyla eğer çocuğunuzun müzik, sinema, edebiyat, resim ya da bilim gibi spesifik bir alana özel bir ilgisi varsa, bu ilgisini geliştirmesine yardımcı olacak dekorasyon temaları seçerek odasını onun için kusursuz bir hale getirebilirsiniz.

Çağdaş bir stil

(Eliegi Ambrosi Arquitetura / homify.com.tr)

Kuşak çatışmalarının yoğun bir şekilde karşımıza çıktığı ergenlik dönemindeki çocukların nefret ettikleri bir şey varsa o da zamanın gerisinde kalmış olan bir estetik anlayışıdır. Son teknoloji ile büyüyen ve modern çağın içinde gelişen çocukların estetik anlayışlarının bizimkinden çok daha farklı olması çok doğal. Örneğin klasik tarzın estetik büyüsünü modern çocukların anlamaması size tuhaf gelebilir ancak onlar için de sizin klasik tutkunuzun tuhaf ve anlaşılmaz olduğunu unutmayın. Bu yüzden de genç odalarında olması gereken en temel özelliklerden biri de çağdaş bir tasarım anlayışı ve son dekorasyon trendleridir.

Geleceğin gezginleri için

(Paulinho Peres Group / homify.com.tr)

Dünya haritası motifleri genç odalarında kullanabileceğiniz hem öğretici, hem stil sahibi, hem de en havalı tasarım fikirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle gelecek hayalleri arasında dünyayı gezmek olan çocuklar için odalarını harika bir dekorasyonla donatmanın en kolay yolu kocaman dünya haritaları...


Çocuklukla yetişkinlik arasında

(Cuckooland / homify.com.tr)

Ergenlik dönemi çocukluktan yetişkinliğe ilk adımların atıldığı dönemdir. Bu yüzden de genç odası dekorasyonlarında hem yetişkinliğe has bir ağırbaşlılık hem de çocuk ruha yönelik eğlenceli tasarım unsurları uyumlu bir şekilde bir arada bulunmalı. Tıpkı bu odadaki şık ve modern tasarımın ağaç ev konseptindeki ranza ile mükemmel bir ahenk oluşturması gibi...


Tüm ihtiyacı karşılayan fonksiyonel tasarımlar

(Espaço do Traço Arquitetura / homify.com.tr)

Genç odaları için ayırdığınız yaşam alanları her zaman geniş metrekarelere sahip olmayabiliyor. Ancak çocuğunuzun odası küçük ya da dar bile olsa onun tüm ihtiyaçlarını içinde barındıracak şekilde dizayn etmeniz oldukça önemli. Örneğin oda küçük olduğu için çalışma masasını salona taşımak yerine, akıllı depolama çözümleri ve fonksiyonel tasarımlarla çocuğunuza odasında tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği kendine özel bir alana sahip olma lüksünü tanımalısınız.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.