SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizi yaza hazır mı?

Sıcaklık kendini yavaş yavaş göstermeye başlamışken kendimizi yaza hazırlamanın zamanı da geldi diye düşünüyoruz. Biz hazırlanıyoruz peki ya evimiz?

|

Sıcacık günler, güneşli havalar, akşam gezmeleri, deniz, sahil, piknik, tatil, dondurma, açık hava gibi bizi mutlu eden bir sürü çağrışımın mevsimi olan yaza girmek üzereyiz. İlkbahar ve yaz mevsimlerini sevenler için yılın bu zamanlar en güzel zamanlarıdır şüphesiz. Mevsimlerin insanların ruh hali üzerindeki etkileri malum...

Her mevsim geçişinde hem ruhen hem de bedenen yeni mevsime hazırlanıyoruz; kıyafetlerimizi güncelliyoruz, belki diyete başlayıp birkaç kilo veriyoruz, bazen saç rengimizi değiştiriyoruz, spora başlıyoruz vs...

Yani yaz gelirken kendimizi yaza hazırlıyoruz. Evlerimiz de bizimle birlikte yaşayan alanlardır ve onların da aslında mevsimlere göre güncellenmesi ve yaza hazırlanması gerekir. Her mevsim başka bir dekorasyondan bahsetmiyoruz elbette. Küçük dokunuşlarla evlerinizi dört mevsim özelliklerine göre güncellemek çok kolay. Peki nasıl? İşte evinizi yaza hazırlamak için şahane dekorasyon fikirleri...

Güneş ışığınızı evinize getirin!
(IndesFuggerhausTextil GMBH / homify.com.tr)
Sarı ve turuncu yazı ve güneşi temsil eden renklerdir. Yaz ruhunu en çok yansıtan dekorasyonlar da sarı ve turuncu renklerinin yoğunlukla kullanıldığı dekorasyonlardır. Elbette her yaz başında evinizin renklerini baştan aşağı değiştiremezsiniz ancak sarı ya da turuncu koltuk kılıfları, aksesuarlar, duvar resimleri, perdeler gibi eklemelerle eviniz yaz mevsiminin sıcaklığına erişebilir.

Hamak keyfi!
(Pimiento OHG / homify.com.tr)
Yaz denilince akla gelen ilk şeylerden biri de pek tabii ki hamak oluyor! Hamakta sallanmanın keyfi başka nede var ki? Yazın tadını çıkarmak için evinize mutlaka bir hamak almalısınız. Bahçeniz yoksa hamak keyfi yapamayacağınızı da düşünmeyin; çünkü artık iç mekanlar için tasarlanan modern hamaklar var ve salonunuzda televizyon izlerken ya da kitap okurken usul usul sallanma keyfinin tadına varabilirsiniz.

Yazı çağrıştıran aksesuarlar
(Bilgece Tasarım / homify.com.tr)
Size sıcak iklimlerin ve yaz mevsiminin pozitif etkilerini çağıştıran küçük aksesuarlar her zaman işe yarar! Deniz kabukları, yazı çağrıştıran resimler, güzel kaktüs bitkileri ve yaz temalı rengarenk ve sıcak biblolar evinizin havasını da değiştirmeye yetecektir. Ayrıca kendi tatil fotoğraflarınızı çerçeveletip duvarlara asmak da hem güzel anılarınızı canlandıran hem de evinize yaz tuhu getiren şık dekoratif seçeneklerden.

Cibinlik ve yatak perdeleri
(SamaraBarbosaArquitetura / homify.com.tr)
Yaz mevsiminin elbette kendine özgü olumsuz tarafları da yok değil. Bu olumsuzlukların en büyüğü de sivri sinekler olsa gerek. Yazın uykularımızı bölen sinek vızıltıları ve ısırıkları özellikle deniz kıyısına yakın yerlerde çok sinir bozucu olabiliyor. Dolayısıyla cibinlikler ve yatak perdeleri de yazın yatak odamızın en önemli parçalarından biri haline geliyor. Uyurken bizi sineklerden koruyan bu aksesuarlar aynı zamanda şık ve estetik bir görünüm de yaratıyor.

Balkonunuzu hazırlayın
(Peculiar / homify.com.tr)
Baharın gelmesiyle evlerimizde sürekli kullandığımız yaşam alanlarına balkonlarımız da dahil oluyor ve yaz mevsiminde balkonlarımız evlerimizin merkezi haline geliyor. Geniş bir balkonunuz varsa mangalınızı, oturma takımınızı ve yemek masanızı hazır edin! Çünkü keyifli mangal partilerine çok az kaldı! Küçük ve dar bir balkonunuz varsa da onu keyifli bir alana çevirmek için az yer kaplayan masa ve sandalyeler ve renkli aksesuar yeter!

Çiçeklendirin
(Armory Brown LTD / homify.com.tr)
Yazın olumsuz taraflarından biri de boğucu sıcaklar elbette. Özellikle Temmuz ayının gelmesiyle bizi halsizleştiren sıcaklar da geliyor. Bu yüzden de yazın evlerimizi daha ferah bir hale getirmenin yollarını arıyoruz. Çiçekler ve büyük ev ağaçları evlere ferah ve taze bir atmosfer katmanın en kolay ve şık yollarından biri.

Serinleten aksesuarlar
(Casa Bruno / homify.com.tr)
Yazın özellikle bunaltıcı sıcaklar geldiğinde en çok ihtiyaç duyacağımız eşyalar vantilatör, klima gibi serinletici eşyalar olacaktır kuşkusuz. Ancak bu tarz serinleticilerin en şık ve dekoratif olanını tercih etmek istiyorsanız o halde tavan pervanelerinden vazgeçmemenizi tavsiye ederiz. Artık modern tavan pervaneleri çok kolay takılabilen ve kullanışlı eşyalar. Klimanın alerjik ya da doğal olmayan havasından şikayetçiyseniz ve salonunuzun ortasında görüntüyü bozan bir vantilatör bulunmasını da istemiyorsanız o halde şimdiden tavan pervanelerine bakmanızı öneririz.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.