SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinize küçük dokunuşlar

Evlerimizin dekorasyonunu oluştururken önceliğimiz her zaman içinde çok daha rahat edeceğimiz ve karakterimizi, zevklerimizi, stilimizi ve kişisel özelliklerimizi yansıtan yaşam alanları yaratmak oluyor.

|

Bu yüzden profesyonel iç mimarlar ve tasarımcılar tarafından dizayn edilen evlerde bile dekorasyona kendimizden ve hayatımızdan bir parça katmazsak kendimizi o şık ve güzel dekorasyonda dahi evimizde hissetmemiz güç oluyor. Peki evlerimize nasıl kişisel dokunuşlar katabiliriz? Yaşam alanlarımızın tarzımızı ve karakterimizi daha çok yansıtmasını nasıl sağlayabiliriz? İşte birbirinden şık dekoratif ipuçları...

Desenler, renkler ve motifler
(Osborne & Little / homify.com.tr)
Unutmayın ki desenler, motifler ve renk tercihleriniz tarzınızı en iyi yansıtan şeylerdir. Bu yüzden de dekorasyonunuzun mobilya gibi temel unsurlarının yanında, özellikle yaşam alanınızın dizaynına ekleyeceğiniz tekstil ürünlerinde en beğendiğiniz desen ve motifi seçmeniz oldukça önemli. Masa örtüleri, yatak örtüleri, nevresim takımları, yastık kılıfları ve perdeler, evinize kişisel bir özellik ve stil kazandırabileceğiniz yegane tasarım unsurları. Hatta eğer salonunuzu biraz daha kişiselleştirmek istiyorsanız oturma grubunuza ekstra kırlent ve yastıklar ekleyin ve kılıflarını bizzat kendiniz seçin.

Sevdiğiniz şeyleri duvarlarınızda sergileyin
(Kate Lovejoy Design / homify.com.tr)
Gerçek bir müzik aşığı mısınız? O halde en sevdiğiniz albüm kapaklarını çerçeveletin ve duvarlarınızda bunlardan oluşan bir dizayn oluşturun. Sinema tutkunu musunuz? O halde duvarlarınızı en sevdiğiniz film afişleriyle donatın. Kısacası, sevdiğiniz, sizi yansıttığını düşündüğünüz, hayat tarzınızı temsil eden şeyleri duvarlarınızda sergileyin. Sıradan dekorasyonları bile sıra dışı ve özgün bir stile kavuşturan bu yöntem, her zaman estetik alanlar yaratmayı da başarıyor. Yine tarzınıza göre, silerseniz bir duvarı boydan boya çerçevelerle donatabilir, ya da birkaç parça ile minimalist bir stil yaratabilirsiniz.

Kendin-yap nesneleri
(Galleria Gaia / homify.com.tr)
Son yıllarda hem ekonomik hem de ekolojik avantajlarıyla her geçen gün giderek daha da yaygınlaşmaya başlayan tasarım konseptlerinden biri de kendin-yap mobilyaları ve ürünleri. Kendin-yap ürünlerinin elbette en önemli özellikleri bütçe dostu olmaları ve yaratıcı ve yenilikçi bir yapıya sahip olmaları. Özellikle yenilikçi tasarımları sevenler ve evlerine özgünlük katmak isteyenler için kendin-yap mobilyaları bire bir! Hem kendi emeğinizle yarattığınız bir nesnenin evinizin dekorasyonuna renk katmasının verdiği manevi hissiyat sizi ruhen doyuracak, hem de fabrikasyon olmayan ve dolayısıyla benzersiz bir obje ile evinizi çok daha özgün ve yenilikçi bir tarzla buluşturacaksınız.

Hatıralarınızı biriktirin
(Durmaz Dekorasyon / homify.com.tr)
Unutmayın ki hayatınızda en çok size ait olan şeyler eşyalarınız, eviniz, arabanız, kıyafetleriniz gibi maddi varlıklarınız değil; anılarınızdır. Evinizi kişiselleştirmenin ve bir yuvaya dönüştürmenin de en kolay ve doğrudan yolu pek tabii ki anılarınızı biriktirmektir. Duvarlarınızda, çalışma masanızın bir köşesinde, koridorlarınızda kullandığını dresuarların üzerinde bir hatıra köşesi oluşturmak ve hatıralarınızı fotoğraflarla ya da size anılarınızı çağrıştıran aksesuarlarla süslemek evinize eşsiz bir hava katacaktır.

Ev bitkileri
(Levenssfeer / homify.com.tr)
Çiçeksiz, bitkisiz evler her zaman biraz daha soğuk bir atmosfere sahip oluyorlar. Bu yüzden de elbette bir evi sıcak ve samimi bir yuvaya çevirmek için çiçeklerin ve ev bitkilerinin yardımı gerekiyor. Her insan kişiliğine ve zevklerine göre başka bir çiçekten hoşlanır, dolayısıyla evinizdeki yaşam alanları için bitki ve çiçek seçmek de tarzınızı yansıtmanın en doğrudan yollarından biri. Büyük ev ağaçları, küçük saksı çiçekleri, kaktüs ya da sukulentler ya da düzenli olarak yenilediğiniz rengarenk vazo çiçekleri... Her biri sizin hakkınızda bir şeyler söyleyen, yaşam alanınızı sizin stilinizle canlandıran tasarım unsurlarıdır aslında. Ayrıca evinizde kullandığınız süs bitkileri ve çiçekler sayesinde yaşam alanlarınıza çok daha doğal bir dekoratif katkıda bulunacaksınız ve bu da sizi şehir hayatının telaşında dinlendirecek ve yenileyecek bir etki yaratacak mutlaka.

Biblolar ve aksesuarlar
(Chic Town Deco Bebek / homify.com.tr)
Evinizin dekorasyonunun ana karakterini ve tarzını ana tasarım unsurları değil incelikler ve ayrıntılar belirler. Evinizdeki yaşam alanlarınızı dizayn ederken ana mobilya grubunu seçtikten sonra ona eşlik edecek ve ortamı süsleyecek olan biblo, tablo gibi aksesuarları satın alırken yalnızca mobilyalarınızla uyumuna değil, sizi estetik olarak ne kadar tatmin ettiğini de mutlaka göz önünde bulundurun. Sıradan bir yaşam alanınız olsa bile bu tarz biblo ve aksesuarlarla stil sahibi ve size özel bir oda ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca evinizde değişiklik istediğiniz zaman da mobilyaları yenilemeye bütçeniz yetmiyorsa, aksesuarları yenileyerek aradığınız tazeliği yaratabilirsiniz.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.