Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Tatlı kurabiyeler)

Enfes yemek tarifleri sersi neredeyse muhteşem kurabiyeleriyle meşhur oldu. Ancak bugün çeşitleri biraz sınırlandırdık ve tatlı kurabiye tarifleri verdik. Enfes yemek tarifleri ile birbirinden tatlı kurabiyeler yapmaya ne dersiniz. İşte Enfes yeme k tarifleri ve tatlı kurabiyeler…

Enfes yemek tarifleri  (Tatlı kurabiyeler)

Enfes yemek tarifleri serisi tatlı mı tatlı lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik kurabiye tarifleri ile devam ediyor. Çok beğenilen kurabiye tariflerimizi biraz sınırlandırarak tatlı kurabiyelere ağırlık vermek istedik. Kurabiyeleri çok beğenen siz değerli okurlarımız için hazırladığımız tatlı kurabiyeler ile yine Enfes yemek tariflerine bayılacaksınız.

Kurabiyelerin tatlı tuzlu seçenekleri hemen herkes tarafından beğenilir. Ancak tatlı kurabiyelerin yeri bir başkadır. Enfes yemek tarifleri ile vereceğimiz tatlı kurabiye tariflerini yapıp yanında bir bardak süt ile çocukluğunuza dönmeniz an meselesi. O zaman hemen tariflere geçelim…

Enfes yemek tarifleri tatlı kurabiyeler

Çayın yanına pratik tatlı kurabiye tarifleri

Ev yapımı tarçınlı kurabiye

Tahinli kurabiye
Tahini de kurabiyeyi de ayrı ayrı seviyorsak neden hepsini birleştirmeyelim.

Malzemeler
*1 bardak sıvı yağ
*1 bardak pudra şekeri
* ½ bardak tahin
*Kabartma tozu
*3 bardak un
*Ceviz ya a badem


Yapılışı
Derin bir kabın içine sıvı yağı, pudra şekerini ve tahini karıştırın. Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin. Yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Kıvamına ulaşan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Daha sonra da üzerine hafifçe bastırın. Orta kısımlarına ceviz ya da bademi koyun.

Önceden 160 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Kek

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber