SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Davetkâr ve sıcak bir karşılama: Antre dekorasyonu

Evin sıcaklığını, kullanımı antreden başlatmak isteyenler için harika fikirler

|

İlk intiba her zaman önemlidir. İnsanlarla tanışırken de, bir elbiseyi yorumlarken de, bir şehre ilk defa gittiğimizde de aklımızda oluşan ilk görüşler genellikle söz konusu insan, obje ya da yer hakkında bizi genel bir yargıya götürür.

Bir insanın güleryüzü, bir şehrin düzgün kentsel yapısı, bir filmin göz alıcı afişi ya da bir albümün dikkat çekici kapağı bizi olumlu duygulara ve fikirlere sürükler. İşte antreler de evlerimizin geneli hakkında ilk intibayı veren ve her gün eve geldiğimizde bizi ilk karşılayan yaşam alanlarıdır ve bu yüzden de dekorasyonda oldukça önemli bir yer tutarlar.

Antreleri dizayn etmek çoğu zaman diğer odaların dekorasyonlarına göre daha zordur çünkü antreler aktif ve sosyal birer yaşam alanı değil, sokağı iç mekânlara bağlayan birer geçiş alanıdır. Ancak davetkâr ve şık bir antre tasarımı oluşturmak temel dekorasyon bilgileri ile aslında hiç de zor değil. İşte sizler için derlediğimiz antre dekorasyonu ipuçları...

Alanı iyi değerlendirin
(Kerim Çarmıklı İç Mimarlık / homify.com.tr)

Öncelikle antre dekorasyonlarında dikkat edilmesi gereken temel şey alanın ferah ve kullanışlı bir şekilde değerlendirilmesidir. Bunun için de antre tasarımınıza karar vermeden ve bu alan için mobilya alışverişine çıkmadan önce antrenizin büyüklüğünü ve genişliğini dikkatle analiz etmeniz ve eşya ve mobilya kalabalığı yaratmayacak işlevli ve şık bir geçiş alanı yaratmalısınız. Dresuarlar, ayakkabılıklar, portmanto ve vestiyerler antrelerde kullanabileceğiniz mobilyaların başında geliyor ancak geniş bir antreniz varsa farklı tasarımlı puflar, berjerler ve sehpalarla da daha zengin bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Ancak bunu yaparken alanın boş görünmemesine ama aynı zamanda da kalabalık ve boğucu olmamasına dikkat edin.

Modern portmantolar
(Dicle Hokenek Architecture / homify.com.tr)

Özellikle şehir merkezlerinde yer alan apartman dairelerinde alandan tasarruf etmek amacıyla antreler ve girişler oldukça dar bir alana sıkışabiliyor. Ama bu şık bir antreniz olamayacağı anlamına gelmez. Antre dekorasyonunda önemli olan sıcak bir karşılama yaratırken aynı zamanda ayakkabı ve mont gibi eve girerken üstümüzden çıkardığımız kıyafetleri depolayabileceğimiz kullanışlı ve düzenli bir ortam oluşturabilmektir. Eğer kısıtlı bir antre alanınız varsa mobilya kalabalığı yaratmadan yalnızca çağdaş tasarımlı şık bir portmantoyla son derece modern ve göz alıcı bir geçiş alanı yaratabilirsiniz.

Çiçeklerle zarif ve doğal tasarımlaroluşturun
(Canan Delevi / homify.com.tr)

Bir yaşam alanı güzelleştirmenin en kolay ve doğal yollarından biri de pek tabii ki rengarenk ve mis kokulu çiçeklerdir. Antrenizi renklendirmek ve daha sıcak ve davetkâr bir hale getirmek için de her zaman ayrıntılı mobilya ve tasarımlara ihtiyacınız yok. Bazen yalnızca rengarenk çiçeklerle son derece zarif ve elegan bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Duvarları boş bırakmayın
(J.Design / homify.com.tr)

Rengarenk ve eğlenceli bir duvar kağıdı, çerçeveli resimler ve fotoğraflar, sanatsal tablolar ya da duvar işlemeleri antre alanlarına eşsiz bir doku katan vazgeçilmez tasarım elemanlarıdır. Özellikle dar koridorlar şeklinde uzanan girişlerde alanı daraltan mobilya ve aksesuarlar kullanamayacağınız için duvarları birer tasarım elemanına dönüştürmek en ideal ve şık tercih olacaktır.

Işıklandırmanın önemi
(Sena Hayfavi / homify.com.tr)

Antre dekorasyonlarında en önemli ve dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de doğru bir aydınlatma sistemi kurmaktır. Geçiş alanları olan antreler hem yeteri kadar aydınlık olmalı hem de göz kamaştıran aşırı bir ışıklandırma ile yorucu bir alan yaratmamalıdır. Endirekt duvar aydınlatmaları ya da tavana yayılmış spot lambalar antreler için her yeri eşit derecede aydınlatan ama bunu yaparken de göz yormayan ışıklandırma sistemleri olarak en ideal tercihler.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.