SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Birbirinden güzel mutfak adaları

Mutfak adaları son zamanlarda kullanım ve şıklık bakımından herkesin tercihi olmuş durumda. İşte sizin de çok beğeneceğiniz fikirler...

|

Açık mutfaklar artık yalnızca çok özel evlerde ya da filmlerde gördüğümüz yabancı ve sıradışı mekânlar olmaktan çıktılar. Bugün pek çok gelir grubuna ait ve çok çeşitli büyüklüklerdeki evlerde açık mutfaklarla karşılaşabiliyoruz.

Açık mutfakların en çekici yanı ise hiç şüphesiz mutfak adaları. Maliyetlerinin ve harcanan emeğin çok ötesinde bir estetik vaat eden ve kullanıldıkları tüm mutfakları içinde vakit geçirmeye değer yerler haline getiren mutfak adaları, aynı zamanda sınırsız tarz alternatifleri ile hemen her türden zevke hitap etmeyi de başarabiliyorlar. Bu yazımızda sizler için farklı tarzlarda ve hepsi de son derece şık ve iddialı olan mutfak adalarını bir araya getirdik. İçlerinde sizin zevkinize de hitap edecek bir ya da birkaç tane bulmanız oldukça yüksek bir olasılık.

Elbette bunları beğenip olduğu gibi mutfağınıza uygulamak zorunda değilsiniz. Bir mutfak adasının bir bölümünü bir başkasının başka bir özelliğiyle birleştirerek kendinize özgün bir tarz yaratmanız da pekâlâ mümkün. Gelin şimdi bu birbirinden güzel mutfak adalarına biraz daha yakından bakalım.

Sade, şık ve uzun ömürlü
(MasifPanel Park / homify.com.tr)

İddialı ahşap çatı konstrüksiyonu ile dikkat çeken bu açık mutfakta, yine ahşap ağırlık bir mutfak dolabı grubu ve mutfak adası tercih edilmiş. Tam ortasında oldukça geniş bir evyeye yer verilen mutfak adasının kalan kısmı ferah ferah yemek yapmanız veya dostlarınızla güzel sohbetler etmeniz için bütünüyle boş bırakılmış.

Mermer şıklığı
(Bhavin Taylor Design / homify.com.tr)

Bundan yirmi ya da otuz yıl öncesinde mermer, mutfaklarda en sık kullanılan tezgâh malzemesiydi. Sonraki dönemde granit ve benzeri doğal taşların da tezgâhlarda kullanıldığını gördük. Fakat laminant mutfak tezgâhlarının çıkmasıyla beraber mermer artık mutfaklarımızdan büyük ölçüde çıktı. Şimdilerde ise prestij göstergesi lüks bir malzeme olarak elit mutfaklarda tekrar karşımıza çıkmaya başlıyor. Burada tezgâhının yanı sıra mutfak adasında da mermer kullanılan bir mutfak adası görüyoruz. İki kişilik rahat oturma alanı ve yanlardaki şarap raflarıyla dikkat çeken bu mutfak adası kuşkusuz elit bir zevkin ürünü.

Fütüristik bir mutfak adası
(Diane Berry Kitchen / homify.com.tr)

Sıradışı dizaynı, yoğun metal kullanımı ve çizgi ötesi biçimi ile fütüristik bir görüntü sergileyen bu mutfak adası ise tam anlamıyla gelecekte geçen bir filmden fırlamış gibi görünüyor. Büyüklüğüyle göz dolduran mutfak adasının bir diğer dikkat çekici detayı ise geniş aydınlatmaları.

Pratiklik arayanlara
(Atim Spa / homify.com.tr)

Mutfak adaları her zaman dev boyutlardaki salonların bir köşesinde bulunan açık mutfaklarda kullanılacak diye bir kaide yok. Hatta illa açık mutfaklarda kullanılmaları da gerekmiyor. Yeterli büyüklüğe sahip kapalı mutfağınızda da bir mutfak adasına sahip olabilirsiniz. Eğer bir mutfak adasından öncelikli beklentiniz pratik ve işlevsel olması ise bu model tam sizin zevkinize göre.

Profesyoneller için
(As Tasarım – Mimarlık / homify.com.tr)

Mutfak profesyonelleri, şefler, pasta ustaları, hayranlıkla baktığımız ve çoğu kez özendiğimiz insanlardır. Aslında oldukça zor bir hayat yaşayan ve en üst düzey şeflere kadar oldukça ağır koşullarda çalışan mutfak profesyonelleri, işlerini bir nebze olsun kolaylaştırmak için daima en iyi mutfak donanımlarına sahip olmak isterler. Ve buna da sonuna kadar hakları var elbette. Buradaki muazzam büyüklükteki ve dört dörtlük donanıma sahip mutfak adası, profesyonel bir ev mutfağı nasıl olmalı sorusuna basit ama oldukça aydınlatıcı bir yanıt veriyor.

Ahşaptan gelen güzellik
(MC-R GmbH / homify.com.tr)

Ahşabın kullanıldığı her mobilyada, her aksesuarda ve her türlü dekorasyonda son derece ilgi çeken bir malzeme olduğu hepimizin malumu. Ancak bazı tasarımlar var ki, ahşaba gerçek anlamda hayat vermeyi başarıyor. Buradaki mutfak adası işte tam da böyle bir tasarım. Yekpare bir kütük mutfak adasının uzantısı olarak kullanılmış ve bu bölüme şık tabureler eklenerek basit ama bir o kadar da şık bir yemek alanı oluşturulmuş. Ortaya çıkan manzara gerçekten akılda kalacak kadar iddialı.


Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.