SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Banyonuzu güzelleştirmenin düşük bütçeli yolları

Banyolarınıza karakter kazandırırıken maliyeti düşürmek istiyorsanız bu önerilere kulak asmalısınız...

|

Bir yaşam alanını yenilemek oldukça pahalı ve zorlu bir süreçtir kuşkusuz. Söz konusu yaşam alanı banyo olduğunda bu süreç daha da zorlaşır çünkü yalnızca mobilyaları değiştirmek yetmez, tadilat da gerekir. Ancak siz de banyonuzdan sıkıldıysanız ama büyük tadilatlara zamanınız yoksa ve çok daha düşük bütçeli çözümlerle banyonuzda taze ve yeni bir atmosfer yaratmak istiyorsanız bunun için kolay ve ucuz yöntemler var elbette. İşte düşük bütçeyle banyonuzu yenilemek isteyenler için 10 dekoratif ipucu.

1. Dolap ve çekmecelerin kulplarını yenileyin
(Cuartodebano / homify.com.tr)

Eski banyo dolaplarınızı yepyeni ve modern bir görünüme kavuşturabilmek için dolapları tamamen değiştirmenize gerek yok! Komple tadilat biraz daha bekleyebilir... Eski banyo dolaplarının kulplarını yeni ve sıra dışı görünümlü modern kulplarla değiştirdiğinizde ne adar büyük bir fark yaratacağınıza siz de şaşıracaksınız. Eğer bir de dolapları boyarsanız; yeni boya ve yeni dolap ve çekmece kulpları tertemiz ve yepyeni bir banyo havası yaratacaktır.

2. Halı ya da kilimlerle nostaljik ve yeni görünüm
(Drummonds / homify.com.tr)

Halı ve banyo dekorasyon ve tasarım yazılarında pek yan yana görebileceğimiz iki kelime değil. Ancak eğer geniş bir banyonuz varsa ve nem sorunu yoksa kilim ve halılar banyolara mükemmel bir doku katarak her zaman farklı ve sıra dışı bir görünüm yaratmayı başarıyor. Banyo zemininde kullanacağınız şık bir halıyla banyonuza yepyeni bir karakter kazandırabilirsiniz.

3. Işıklandırma ünitelerini değiştirin
(Aquaquae / homify.com.tr)

Aydınlatma sadece banyoda değil, evin her odasında görünümü baştan aşağı değiştirme gücüne sahip bir tasarım unsurudur. Banyo tadilatı yaptırmaya gerek kalmadan düşük bir bütçeyle banyonuza yeni ve farklı bir katkıda bulunmak istiyorsanız banyonuzun ışıklandırma unsurlarını değiştirip yerine sıra dışı, neşeli ve hareketli aydınlatma elemanları koyabilirsiniz.

4. Yeni nesil duş elemanları
(Holloways of Ludlow / homify.com.tr)

Banyonun evimizin en önemli yaşam alanlarından biri olmasının sebeplerinden en önemlisi de şüphesiz ki yenilendiğimiz ve kişisel bakım ve hijyenimizi sağladığımız en özel yaşam alanımız olmasıdır. Ve elbette banyonuzdaki yenilikler yalnızca dekoratif değil aynı zamanda fonksiyonel de olmalı. Banyonuzda yeni ve canlandırıcı bir değişim yapmak istiyorsanız eski duş ünitelerinizi yeni nesil duş sistemleri ile değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Yalnızca duş sistemini, duş başlığını ve boruları değiştirmek tüm banyoyu yenilemekten çok daha ucuza mal olacak ama eşsiz bir etki yaratacaktır.

5. Derinlemesine fayans temizliği
(The Lady Builder / homify.com.tr)

Fayans arası temizliği sıfır bütçeyle banyonuza yeni bir ışıltı katacak yöntemlerden biri. Ne kadar iyi bakarsanız bakın, ne kadar temiz ve titiz kullanırsanız kullanın, banyolarda kullanılan fayansların aralarındaki malzeme zaman içinde koyulaşır ve banyolardaki eskimiş görünümü yaratan en önemli unsur da aslında budur. Derinlemesine bir fayans ve fayans arası temizliği, bunun için üretilmiş olan beyazlatıcı temizlik maddeleriyle yapıldığında banyonuzda eşsiz bir değişim yaratacaktır.

6. Klozet kapağı
(Heritage Bathrooms / homify.com.tr)

Klozet kapağı bir banyonun ne kadar eski ya da yıpranmış olduğunu gösteren en önemli unsurdur. Yıpranmış, sararmış, demode klozet kapakları banyonuzun kabusu olmaya yeter. Klozet kapağını düzenli aralıklarla modern ve farklı modellerle değiştirirseniz uzun yıllar yeni gibi görünen bir tuvalet veya banyoya sahip olabilirsiniz. Tabii yeni ve renkli modelleri seçerken plastik klozet kapaklarından kaçınmanızı tavsiye ediyoruz çünkü plastik ve kalitesiz malzemeden üretilen klozet kapakları hem estetik olarak kötü görünüyorlar hem de çok daha hızlı yıpranıyorlar.

7. Eskimiş havlu ve aksesuarlardan kurtulun
(Klocke Möbelwerksttatte / homify.com.tr)

Banyolarınızda asılı olan, banyo dolaplarında katlanmış halde duran havluların solgun renkli ve eski olması demek, siz farkına varmasanız dahi banyonuzun da eski ve demode olduğunu işaret eder. Banyoda kullandığınız havluların canlı renklere ve taze bir dokuya sahip olması içerideki tüm atmosferi değiştirebilir. Aynı şekilde banyoda kullandığınız sabunluk, diş fırçalığı, ayna gibi aksesuarlar da düzenli aralıklarla yenilenerek banyonun yeni ve ışıl ışıl havası korunabilir.

8. Duvarlara çıkartma ve yapıştırmalar
(Bathrooms / homify.com.tr)

Islak zeminlere kolaylıkla uygulanabilen çıkartma ve yapıştırmalar banyo duvar ve fayanslarındaki çatlak ve yıpranmaları örtmek için harika bir yöntem. Üstelik renkli ve eğlenceli desenleriyle de banyonun havasını değiştirmeyi başarıyorlar.

9. Duş perdeleri
(GAL Srl / homify.com.tr)

Duş perdeleri de banyonun ana karakterini belirleyen elemanlardan biri. Üstelik banyonuzun ana malzemelerinden çok daha hızlı yıpranmaya meyilliler. Renkli ve modern duş perdeleri ile banyonuzun havasını değiştirmek hem çok kolay hem de çok ucuz!

10. Çiçeklendirin!
(Mirrorworks / homify.com.tr)

Herhangi bir yaşam alanına tazelik katmak istiyorsanız o yaşam alanını çiçeklendirmeniz yeterli! Banyolarda da bu kural tabii ki değişmiyor. Banyonuza yerleştireceğiniz canlı bir çiçek ya da yemyeşil bir süs bitkisi mutlaka fark yaratacaktır.


Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.