Gündem Ramazan menüsü ve kolay yemek tarifleri - 14 Haziran 2016

Ramazan menüsü ve kolay yemek tarifleri - 14 Haziran 2016

13.06.2016 - 14:08 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında merak edilen konulardan biri de bugün ne pişirsem? sorusu. Bugün ne yemek yapsam diye karar veremediyseniz sizler için hazırladığımız iftar menüsüne bakabilirsiniz. Hem kolay, hem lezzetli, hemde değişik ramazan iftar menüsü hazırlamaya çalıştık. İşte iftar, sahur menüsü ve nefis yemek tarifleri...

Ramazan menüsü ve kolay yemek tarifleri - 14 Haziran 2016

Ramazan iftar menüsü bir diğer adı bugün ne pişirsem de sizler için çok güzel bir Ramazan iftar menüsü hazırladık. İşte birbirinden güzel Ramazan iftar ve sahur yemek tarifleri. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sebze çorbası tarifi


Özellikle çocuklara çok faydalı sebze çorbası birçok vitamini içinde bulundurmasının yanı sıra yemeklere oldukça lezzetli bir başlangıç.

Aileniz ve kendiniz için sağlıklı yemekler hazırlamak istiyorsanız sebze çorbası sağlıklı bir alternatif. Yemeğe sıcacık bir sebze çorbası başlamak isteyenler için işte tarifi...

Sebze çorbası malzemeleri:

1 kabak
1 havuç
1 patates
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 kuru soğan
1 kaşık un
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı

Sebze çorbası yapılışı:

Kabak, havuç ve patatesi soyup rendeleyin. Biberleri ve soğanı ince ince doğrayın. Soğanı ve unu zeytinyağında kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları ve baharatları da ekledikten sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Blenderdan geçirip sıcak servis yapın.

Haberin Devamı

Afiyet olsun!

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Malzemeleri

1 semiz tavuk
Yarım kilo ceviz içi
1 yemek kaşığı Biraz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı Kişniş
1 tatlı kaşığı Tuz
1 dilim bayat ekmek

Çerkez Tavuğu Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak bir tencerede tavuğu suyu azalana kadar haşlayın.
Haşladığımız tavuğu ocaktan indirip, derisini ve kemiklerini ayırıp, etleri didikleyerek bir kayık tabağa yerleştirin.
Daha sonra ceviz içine kırmızıbiber, kişnişi ve tuzu ekleyerek dövün.
Cevizi iyice dövdükten sonra tenceredeki tavuk suyundan bir miktar alıp, 1 dilim bayat ekmeği ıslatın.
Islattığımız ekmek ezildikten sonra tavuk suyunu ve hazırladığımız ceviz içi ile bir bulamaç haline getirilir.
Bu hazırlanan bulamaç da kayık tabağa koyduğumuz tavuğun üzerini kapatacak şekilde dökülür.
Üzerine isteğe göre 3 işlem daha yapılabilir.
Üzerine sıvı yağ ile az toz biberi tavada kızdırarak üzerine gezdirilebilir.
İstenirse cevizi döverken içerisine 3 4 diş sarımsak konulabilir lezzet verir.
Cevizler dövülürken içerisine 1 yemek kaşığımda sirke konabilir.
Ben sirke, yağ ve sarımsağı tarife eklemedim çünkü bunları sevmeyenler var ama sirke ve sarımsağı seviyorsanız mutlaka deneyiniz.

Haberin Devamı

Tahinli kek tarifi

Tahinli kek malzemeleri:

3 yumurta
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıYağ
1 vanilya
1 kabartma Tozu
1 kase ceviz
2,5 bardak un
1 kase susam

Tahinli kek hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın. Tahin, sıvıyağ, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozu ilave edin ve karıştırın. Blenderdan geçirdiğiniz cevizleri de karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbının her yerine susam serpin. Kek hamurunu boşaltıp 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerini tahinle süsleyin.

Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

- Yarım kilo kadar kuşbaşı kesilmiş tavuk kalça/but eti
- 300 gram mantar
- 2-3 sivri biber
- 2-3 domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı + 1 kaşık tereyağ
- 1 çay bardağı sıcak su

Üzerine eklemek için: Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Haberin Devamı

Tavukları yağ eklenmiş tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sonra içine ince doğranmış sarımsağı, biberi, mantarı ve domatesi de ekleyip, biraz daha pişirin. Ardından güveçlere bölüştürülüp, üzerlerine biraz kaşar peyniri serptikten sonra, 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!