Ekonomi Dev müzayede evi bu kez kendisini sattı

Dev müzayede evi bu kez kendisini sattı

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük müzayede evlerinden Sotheby’s, 3.7 milyar dolara satılıyor.

Dev müzayede evi bu kez kendisini sattı

BBC’nin haberine göre, merkezi New York’ta bulunan 275 yıllık Sotheby’s müzayede evinin, Fransız milyarder, sanat koleksiyoncusu ve telekom grubu Altice’in kurucusu Patrick Drahi tarafından 3.7 milyar dolara satın alınmasına ilişkin anlaşmaya varıldı. Kararın hissedarlar ve düzenleme kurumları tarafından onaylanması gerekiyor.

Haberin Devamı

54 yaşındaki Drahi, Sotheby’s müzayede evi ile çalışmaktan onur duyduğunu ifade ederek, müzayede evinin dünyadaki en mükemmel ve zarif markalardan biri olduğunu söyledi.

Drahi, Sotheby’s şirketinin stratejisiyle ilgili herhangi bir değişikliğe gitmeyi düşünmediğini kaydetti. 1744’te kurulan ve New York Borsası’nda işlem gören en eski şirket olan Sotheby’s müzayede evinin dünyada 80 ofisi bulunuyor. Dünyada 10 ayrı yerde müzayedeler düzenleyen Sotheby’s yıllık 4 milyar dolara yakın gelir elde ediyor.

9 milyar doları var

Telekom ve medya operasyonlarını dünyaya yayan Drahi Portekiz, İsrail, ABD ve Dominik Cumhuriyeti’nde iş yapıyor. Drahi’nin servetinin 9 milyar dolardan fazla olduğu sanılıyor.

Sotheby’s’in en büyük rakibi olan ve 1766’dan beri faaliyet gösteren Londra merkezli müzayede evi Christies ise 1980’li yılların sonunda bir diğer Fransız iş insanı Francois Pinault’ya satılmıştı.