Ekonomi 10 milyon $'lık yerli boya yatırımı yolda

10 milyon $'lık yerli boya yatırımı yolda

18.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dekoratif boya markası San Deco, yatırıma yöneliyor. Ağırlıklı olarak ihracat yapan San Deco, açacağı yeni showroom’larla iç pazarda da yer alacak.

10 milyon $lık yerli boya yatırımı yolda

Halihazırda Konya, Ordu, İstanbul ve Ankara’da showroom’ları bulunan şirket, Ege Bölgesi’ndeki ilk açılışını Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptı. Franchise modeliyle büyümeyi planlayan şirketin hedefleri arasında 5 yılda 10 milyon dolarlık yatırım planı var.

Haberin Devamı

San Deco’nun Bodrum Showroom’unun açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Gülperi Odabaş, şunları söyledi:

“Bugüne kadar ağırlıklı olarak ihracat yapıyorduk. 3 kıtada 44 ülkeye ihracatımız var. Yıllık 8 - 10 bin ton ihracat yapıyoruz. İç pazarda yeniyiz. Sadece bazı projelere ürün veriyorduk. Her yıl katıldığımız Yapı Fuarı’nda gerçekleştirilen görüşmeler ve Türkiye genelindeki bayilik taleplerini değerlendirmeye alarak yurt içi pazarına girmeye karar verdik.”

Geçen yıl bir yapı market zinciri ile işbirliği yaptıklarını anlatan Odabaş, “Böylece uzun vadede kalıcı bir yurt içi satış stratejisi oluşturarak dağıtıcı bayi ve uygulamacı bayi konseptinde bayi yapılanması çalışmasına başladık” dedi.

Haberin Devamı

10 milyon $lık yerli boya yatırımı yolda

Afrika’da fabrika

Kocaeli Dilovası’nda ve Cezayir’de fabrikaları bulunduğunu ve iki yeni fabrika planı daha olduğunu açıklayan Odabaş, “2 yıl içinde yine Dilovası’nda ve Afrika’da fabrika açma planımız var. 5 yıl içinde 10 milyon dolarlık yatırım planımız bulunuyor” açıklamasını yaptı. Odabaş, 2023 yılında da ihracat yaptıkları ülke sayısını 100’e çıkararak, Türkiye ekonomisine katkıda bulunacaklarını söyledi. San Deco, dekoratif boya segmentleri alanında uygulama eğitimi de veriyor. Gülperi Odabaş, 2 yıldır eğitim merkezinde ustalara eğitim verdiklerini belirtti.

10 milyon $lık yerli boya yatırımı yolda