Ege Ata’nın mirası 83. kez başladı

Ata’nın mirası 83. kez başladı

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

17-23 Haziran günleri arasında düzenlenen Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesi, renkli görüntülerle başladı.

Ata’nın mirası 83. kez başladı

17-23 Haziran günleri arasında düzenlenen Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesi, renkli görüntülerle başladı. Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılından bu yana devam eden Bergama Kermesi Şehit Ömer Ulus Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önündeki kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşüne Kaymakam Mustafa Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de katıldı.

Haberin Devamı

Kermes yaşayacak

Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Başkan Hakan Koştu, “Kermesin başlamasını sağlayan Bergama sevdalısı Osman Bayatlı’yı rahmetle anıyor kermeslerde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Bir hafta sürecek program kapsamında, Zara, Rafet El Roman ve Buray konseri; Dursun Ali Erzincanlı ve Ahmet Selçuk İlkan şiir dinletisi ile çeşitli etkinlikler yapılacak.