Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘BENİ KALIPLAŞTIRDILAR’
Nebahat Çehre, formunu koruyor. Yeşilçam günlerinden gelerek dizi sektöründe yerini alan ender isimlerden biri oldu. ‘Aşk-ı Memnu’, ‘A.Ş.K’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Kara Para Aşk’... Bugün 75 yaşında ve aslında yaşı yok. Woman TV’de rastladım. Şafak Yavuz’un Vizörü’ndeydi. “Hep güçlü ve şehirli kadınları oynadınız...” yorumu belki de, oyunculuğunun son döneminin özetiydi.
“127 sinema filmim var. Her karakteri oynadım. Öyle de yapmak istiyorum. Kalıplaşmak istemiyorum” dedi. Ama kendisini hep, “Başka bir rol beklemeyin. Çünkü alternatifiniz yok” diyerek kalıp rollere mecbur bırakmışlar. Ev ahalisi bile, “Başka rol olmaz” demesin mi? “Ama benim başka karakterler oynamam gerekiyor” diye ekledi söyleşisinde. “Nasıl bir kadını oynamak istersiniz?” sorusu Çehre’nin, ufkunu bizimle paylaşmasına vesile oldu.
‘Kendimden sıkıldım’
“Ülkemizde birçok kadın var. Mesela Meryl Streep, rockçıyı oynuyor. Yani bakıyorum Nebahat Çehre o kalıpta, hiç değişiklik görünmüyor. Kendimden sıkıldım. Yeni bir proje yok” diyor. Çünkü o kalıpta kalmak istemiyor Çehre. Küçük bir tüyo da veriyor, “Mesela mafya ile mücadele eden kadın savcı...”
‘Zarif anne oldum’
Dünden bugüne baktığında, şöyle özet yapıyor: “Nebahat Çehre ne getirdi? Bir anne modeli çizdi ki, her rolün altına zarafet koydu. İzleyici kızmadı, akıllı buldu. Dokuz yaşında bir küçüğe, anne-babasının yanında sordum; “Niye sevdin bu filmde beni?” diye... Cevap şöyle oldu: ‘Filmin en akıllı kadını sizdiniz de ondan.’

RIZA HOCA’DAN GALATASARAY YORUMU
Rıza Çalımbay, geçtiğimiz bayramda Ekotürk kanalında, ‘Bayram Bahçesi’ programına katılmıştı. Galatasaray’ın ilk 11’inin yabancılardan oluştuğunu, Milli Takım’a Galatasaray’dan kimin alınabileceğini sordu hoca. Çok fazla yabancı futbolcu olduğunu sonuç olarak göstermek istedi. Ozan Kabak’ın 11 milyon euro’ya satıldığını belirten Çalımbay, tercihin bu parayla oyuncu yetiştirme yerine, Djagne’ye verildiğini söylerken belki de, tartışmaya açmış oldu konuyu...